Pagina's

zondag 13 november 2022

Review: Kamala - Limbo666 (Tonzonen Records, 2022) (Dance Pop)

Kamala uit Leipzig, Duitsland, werd in 2016 opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Christian Kamper - zang, Theo Rolfs - sologitaar, Eric Glatzel - sologitaar, Hannes Gernot Peter Gröschner - basgitaar en Henry Mitko - drums.
Op 9 januari 2017 verscheen de debuut EP "Kamala" als digitale download, toen de band nog maar uit 4 personen bestond en daarop maakt basgitarist Frederik Kleimann nog deel uit van de band.
Het debuut album "Radial Perception", dat als CD en digitale download verscheen, werd op 24 maart 2018 in de huidige samenstelling uitgebracht en daarop spelen gastmuzikanten Jörn Kleinbrahm - saxofoon en Noel Lardon - percussie mee.
Hun tweede album "Your Sugar" werd op 22 maart 2019 door Tonzonen Records zowel als digitale download, CD (beperkte oplage) en als LP (beperkte oplage op 180 gram gekleurd vinyl) uitgebracht en bevat 7 nummers, waarbij verder vermeldenswaardig is, dat gastmuzikant Jörn Kleinbrahm in 3 nummers op saxofoon te horen is.
Ook speelde de band op festivals, zoals: Burg Herzberg Festival, Zytanien Festival, Reverberation Festival en Feast Of Friends en toerde door Duitsland met Chickn (Griekenland) en Love Machine (Duitsland).
Op 9 december 2022 verschijnt hun album "Limbo666", waarop 9 nummers staan, via Tonzonen Records als LP in een beperkte oplage van 500 stuks op blauwmarmer vinyl, als CD en als digitaal album.

Het album begint met "Limbo", waarin Kamala een heerlijke uptempo pop song ten gehore brengt, die een dansbaar ritme heeft (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en deze wordt gevolgd door "Cut The Wire", een swingende uptempo mix van disco en pop, die aanzet tot dansen en "Talking Dirty", een uptempo pop song met een aanstekelijk dansbaar ritme en lichte jaren 80 invloeden.
Daarna volgen "The Mission", een puike uptempo song met een dansbaar ritme en progressieve rock en new wave invloeden, "Freudian Autocorrect", een geweldige rock song met new wave en ska invloeden en een aanstekelijk terugkerend ritme, waarbij stil zitten geen optie is en "Yuko & Memori", een uitstekende uptempo song met een zeer  dansbaar ritme, die enkele tempowisselingen bevat en swingt.
In "Light In The Cloud" schotelt Kamala me een prima song met een gemiddeld tempo voor, die een aanstekelijk ritme heeft en subtiele tempowisselingen bevat, in "Narcissus" krijg ik een uitstekende pop song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme te horen, die me opnieuw in beweging zet en in "Blindspots" laat de band me nogmaals genieten van zo'n aanstekelijke dansbare pop song.

"Limbo666" van Kamala staat vol puike dansbare pop songs, die aanzetten tot dansen en ik zat dan ook constant op mijn stoel te wippen en ik raad liefhebbers van de betere pop deze schijf dan ook zeer aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten