Pagina's

maandag 14 november 2022

Review: Witchfinder - Forgotten Mansion (Mrs Red Sound, 2022) (Stoner)

Witchfinder uit Clermont-Ferrand, Frankrijk werd in 2016 opgericht en bestaat uit: Thomas Dupuy - drums, Kevyn Raecke - keyboard, Clément Mostefai - zang en basgitaar en Stanislas Franczak - sologitaar.
De band bracht op 12 april 2017 hun digitale debuut single "Snowy Grave" uit, die op 2 mei 2017 gevolgd werd door het digitale album "Witchfinder".
Op 1 april 2019 verscheen hun album "Hazy Rites" via Mrs Red Sound als 2LP op transparant groen vinyl, als 2LP op zwart vinyl, als 2LP op doorzichtig geel vinyl en als digitaal album, op 3 juni 2022 verscheen de digitale single "Endless Garden" en op 18 november 2022 brengt Mrs Red Sound hun album "Forgotten Mansion" uit als LP op bloederig gespetterd vinyl en als digitaal album, waarop de band op 1 nummer wordt bijgestaan door Haldor Grunberg - zang (track 2).

Het album, dat 5 nummers bevat, begint met "Approaching", waarin Witchfinder een trage stuk stonerrock song speelt, die een terugkerend ritme heeft en iets over de helft van het nummer een hoger tempo krijgt en dit wordt gevolgd door "Marijuana", een zwaar stoner nummer met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk ritme en heavy rock invloeden, dat tegen het einde in een traag tempo over gaat.
Daarna volgen "Lucid Forest", een uitstekend nummer met een niet al te hoog tempo en een terugkerend licht hypnotiserend ritme en "Ghosts Happen To Fade", een lekker in het gehoor klinkende song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat vlak voor het einde onverstaanbare geschreeuwde klanken krijgt.
Als laatste hoor ik "The Old Days" en hierin speelt de band opnieuw zo'n zware trage song met een terugkerend ritme.

"Forgotten Mansion" van Witchfinder bevat 5 prima stevige zware stoner nummers waarbij het tempo niet erg hoog is en de muziek een terugkerend ritme heeft, waar ik van begin tot eind heb genoten en ik raad iedere liefhebber van deze muzieksoort dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten