Pagina's

zondag 11 december 2022

Review: Frank Popp Ensemble - Shifting (Unique Records / Schubert Music Europe, 2023) (Soul / Pop)

Frank Popp Ensemble uit Dusseldorf, Duitsland werd in 1999 opgericht en bestaat in feite alleen uit Frank Popp - zang en elektronica, die met steeds andere muzikanten werkt en dus op alle singles en albums in een bezetting speelt. 
De band bracht op 13 november 2001 hun digitale debuut album "Ride On!" uit en deze werd gevolgd door: "Touch And Go" (31 augustus 2005, digitaal album), "Receiver" (30 juli 2009, digitaal album), "Scarecrow Kids" & "Leave Me Alone" (18 maart 2022, 7" split single) en "Out Of Town" (feat. Jesper Munk) (2 augustus 2022, digitaal nummer).
Op 27 januari 2023 verschijnt het album "Shifting", dat 15 nummers bevat en via Unique Records en Schubert Music Europe verschijnt n hierop wordt hij bijgestaan door: Jesper Munk (4 nummers), Anna Glahn (3 nummers), Lucy Kruger (2 nummers), Sam Leigh-Brown (1 nummer) en Aydo Abay (2 nummers),

Het album begint met "Out Of Town" (feat. Jesper Munk), waarin Frank Popp Ensemble een dansbare pop song met een gemiddeld tempo en lichte orkestrale soul invloeden speelt, die gevolgd wordt door "See It Coming" (feat. Anna Glahn), een vrij rustige zwoele song met rhythm & blues invloeden en een dansbaar ritme en "Torn Up", (feat. Jesper Munk), een schitterende soul song met een gemiddeld tempo en een zeer dansbaar ritme.
Daarna volgen "Save Me Saturday", een heerlijk dansbaar nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, het op video single verschenen "Drifting" (feat. Lucy Kruger), een mooie rustige pop song met een aanstekelijk ritme (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Ain't No Love In The Heart Of The City" (feat. Sam Leigh-Brown), een puike mix van disco en pop met een terugkerend ritme en een gemiddeld dansbaar tempo.
In "Born To Lose" (feat. Jesper Munk) schotelt Frank Popp Ensemble me verrukkelijke dansbare pop song met een gemiddeld tempo en lichte soul invloeden voor, in "Sweet Remedy" (feat. Aydo Abay) krijg ik een uitstekende aanstekelijke pop song te horen, die een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo bevat en in "Your Heroes" (feat. Jesper Munk) zet de band me een prima pop song in een niet al te hoog tempo voor, dat een terugkerend ritme heeft.
Dan volgen "Under The Sea", een geweldige pop song song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme, "Veil" (feat. Lucy Kruger), een psychedelisch startende song, die zwoele zang bevat en invloeden van orkestrale muziek heeft en "Vertigo" (feat. Aydo Abay), een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme.
Verder hoor ik "Sad But True" (feat. Anna Glahn), een swingende song, die aanzet tot dansen en een terugkerend ritme heeft, "PiƩrdet", een Zuid-Amerikaanse song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en "Dragonaut" (feat. Anna Glahn), een soul song met een gemiddeld tempo en een terugkerend disco ritme.

"Shifting" van Frank Popp Ensemble staat vol dansbare nummers, die invloeden van pop en soul hebben en ik raad elke liefhebber van deze genres dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten