Pagina's

zondag 12 februari 2023

Review: Cosmic Jokers - Sci.Fi Party (Kosmische Kuriere, 1974 / Breeze Music, 2023) (Psychedelisch / Elektronisch)

Cosmic Jokers uit Duitsland was een groep muzikanten, die tussen februari en mei 1973 een aantal jam sessies in de geluidstudio van Dieter Dierks te Stommeln deden onder leiding van Rolf-Ulrich Kaiser van het platenlabel Ohr (Ohr Kosmische Kuriere).
De muzikanten die op de platen speelden waren: Klaus Schulze - synthesizer, Manuel Göttsching - sologitaar (beide uit Ash Ra Tempel), Jürgen Dollase - zang en keyboards en Harald Großkopf - drums en keyboards (beide uit Wallenstein), Gille Letterman - gesproken woord en Dieter Dierks - basgitaar.
Het label bracht in 1974 vijf albums van de band uit: "The Josmic Jokers", "Galactic Supermarket", "Planeten Sit-In", "Sci-fi Party" en "Gilles Zeitschiff", dat remixen bevat.
Twee van deze albums zijn in 2023 via Breeze Music op CD verschenen, waarvan "Sci-fi Party", dat 8 nummers bevat, er één is.

Het album begint met "Im Reich Der Magier", waarin Cosmic Jokers een ruimtelijk stuk muziek in een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, dat licht psychedelische invloeden heeft en dit wordt gevolgd door "Der Herrscher", een schitterend progressief nummer met een gemiddeld tempo en heerlijk gitaarspel, dat over loopt in "The Cosmic Couriers Meet South Philly Willy", een geweldig psychedelisch ruimtelijk nummer, dat experimentele invloeden heeft.
Daarna volgen "Kinder Des Alls I", een verrukkelijk symfonisch uptempo nummer met een vrolijk klinkend terugkerend ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is, "The Electronic Scene", een elektronisch stuk muziek, dat ruimtelijke melodische en experimentele invloeden heeft, gesproken tekst bevat en verder gaat in "Kinder Des Alls II", een psychedelisch elektronisch ruimtelijk nummer met gesproken tekst.
In "Interplay Of Forces" schotelt de band me een mooi stuk ruimtelijke muziek met hemelse klanken voor, dat in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en enkele minuten voor het einde over gaat in een uitstekend melodisch rock nummer met een terugkerend ritme en in "Planeten Sit In" krijg ik een psychedelisch elektronisch nummer met een traag tempo te horen, dat tegen het einde melodische invloeden bevat. 

"Sci.Fi Party" van Cosmic Jokers is een fantastische CD, die elektronische psychedelische ruimtelijke muziek bevat en experimentele invloeden bevat en ik raad iedere liefhebber van 1 of meerdere van deze genres aan om deze schijf eens te gaan beluisteren, om misschien wel tot dezelfde conclusie te komen als ik: namelijk geweldig!(luister naar dit album via de youtube link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten