Pagina's

zondag 12 februari 2023

Review: Ford's Fuzz Inferno - Eternal Circles Of Fuzz (Subunderground Concentric Awesomeness, 2023) (Punk)

Ford's Fuzz Inferno uit Kekerdom en Wernhout, Nederland bestaat uit: Hans (Kekerdom) - zang en sologitaar en Patrick (Wernhout) - drums en achtergrondzang.
Het duo nam op 29 en 30 januari 2021 in Studio 195 te Wernhout, hun EP "Deniers Of Fuzz Will Be Executed" op, waarop 5 korte nummers staan en deze verscheen op 26 mei 2021 via het Subunderground Control Autority label op 7" vinyl met een extra nummer en als digitale download, waarbij vermeldenswaard is, dat de EP in de voorverkoop via de link: www.shinybeast.nl/item/504883/fords_fuzz_inferno_deniers_of_fuzz_will_be_executed_ep.html te bestellen was.
Het duo bracht op 17 januari 2022 hun tweede 7" vinyl EP "Flog Yourself With Fuzz", waarop 4 nummers staan, via Subunderground Counter Attacks uit en ook deze is in de voorverkoop te bestellen via: www.clear-spot.nl/item/513135/fords_fuzz_inferno_flog_yourself_with_fuzz_ep.html, of via bandcamp en deze werd op 31 januari 2022 gevolgd door de CD "The Book Of Fuzz - Selected Verses", met daarop 11 nummers, waarvan 1 onuitgebracht nummer.
Tevens verscheen deel 3 van hun trilogy, getiteld "Fuzz The Universe!", waarop 4 nummers staan, op 13 april 2022 via Subunderground Cosmic Adjustments op 7" vinyl en was in de voorverkoop te bestellen op dezelfde manier als de vorige 2 7" EP's.
Het CD album "The Book Of Fuzz - Selected Verses" bevat nummers van de eerder uitgebrachte 2 EP's, die aangevuld zijn met 2 nummers van de EP "Fuzz The Universe!", plus een onuitgebracht nummer, dat 31 januari 2022 verscheen en is uitgebracht via Subunderground Cool Apocalypse, waarbij vermeldenswaardig is, dat het album niet als digitale download verkrijgbaar is.
Op 2 januari 2023 bracht het duo de 7" EP "Death To The Fuzz Family" uit, die geperst is op zwart vinyl en via het eigen Subunderground Cultural Arson label verscheen en deze wordt 8 maart 2023 gevolgd door de EP "Eternal Circles Of Fuzz", die 4 nummers bevat en in een beperkte oplage van 400 stuks op 7" zwart vinyl geperst wordt en tevens als download via het eigen Subunderground Concentric Awesomeness verschijnt.
De EP is in de voorverkoop te bestellen via de Bandcamp site en via www.shinybeast.nl/item/530959/fords_fuzz_inferno_eternal_circles_of_fuzz_ep.html
Verder is het vermelden waard, dat de muziek van Ford's Fuzz Inferno regelmatig gedraaid wordt door de Britse radio DJ Michael Bradley, die in punk band The Undertones speelde.

De EP begint met "No Signal", waarin Ford's Fuzz Inferno me laat genieten van een schitterende melodische uptempo punk song, die invloeden van de jaren 70 punk bands heeft en swingt, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Daarna volgen "Check Out My Machine", een heerlijke uptempo song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen en het titelnummer "Eternal Circles Of Fuzz", dat eveneens weer in een hoog tempo gespeeld wordt en swingt, waarbij de muziek melodisch is.
En in "Fuzz Dogs" krijg ik een geweldig instrumentaal uptempo stuk fuzz rock voorgeschoteld, dat een terugkerend ritme heeft, hondengeblaf bevat en swingt als een trein.

"Eternal Circles Of Fuzz" van Ford's Fuzz Inferno is net als hun vorige uitgaven een fantastische EP, die 4 verrukkelijke nummers bevat, waarvan ik "Fuzz Dogs" de uitschieter vind en ik raad iedere liefhebber van dit muziekgenre deze meesterlijke schijf dan ook zeer aan.(luister naar de EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten