Pagina's

zondag 12 maart 2023

Review: Kodiak Empire - The Great Acceleration (Bird's Robe Records, 2023) (Post-rock)

Kodiak Empire uit Brisbane, Australiƫ bestaat uit: Bryce Carleton - zang, Josh Engel - keyboards, Joseph Rabjohns - sologitaar, Benjamin Shannon - drums en Jacob Warren - basgitaar.
De band bracht op 29 maart 2015 hun debuut uit met de EP "Urashima", die zowel als CD als gigitaal werd uitgebracht en deze werd gevolgd door "Silent Bodies" (5 augustus 2016, CD, cassette en digitaal album) en "The Great Acceleration" (21 oktober 2022, LP via Dunk Records, CD en digitaal album), waarna dit album, dat 5 nummers bevat, op 3 juni 2023 via Bird's Robe Records als LP, als CD en als digitaal album met een andere volgorde verschijnt. 

Het album begint met het op single verschenen "Animist", waarin Kodiak Empire een prima song met een gemiddeld tempo en invloeden van de jaren 80 muziek speelt, die subtiele tempowisselingen heeft en deze wordt gevolgd door de single "Difference", een swingende song met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk ritme en post-rock invloeden.
Daarna volgen "Marcel", een uitstekende post-rock song met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk ritme, heavy metal invloeden en tempowisselingen, "Maralinga", een schitterende rustige pop song en "Within The Comfort", een heerlijke uptempo post-rock song, die een dansbaar aanstekelijk ritme heeft.

"The Great Acceleration" van Kodiak Empire bevat 5 puike post-rock nummers, die lekker in het gehoor klinken en ik reed elke liefhebber van dit genre dan ook aan deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten