Pagina's

zondag 20 augustus 2023

Review: Le Mur - Keep Your Fear Away From Me (Aumega Project, 2023) (Progressieve Rock)

Le Mur uit Bochum, Duitsland, bestaat uit: Georgios - drums, Janine - basgitaar en synthesizer en Matthias - zang, sologitaar, keyboards en saxofoon.
De band bracht hun debuut album "In Tenebris" op 30 juli 2012 uit als LP en als digitaal album en deze werd gevolgd door "Silentia Nova" (8 november 2012 als LP en als digitaal album), "Exorta" "(21 september 2018, als LP en als digitaal album), ".​.​.​The Past Will Be Perfect​.​.​." (28 april 2023, digitaal nummer) en "Keep Your Fear Away From Me", dat op 26 mei 2023 als LP op geel vinyl, als CD en als bundel (LP+CD) werd uitgebracht en op 8 juni 2023 als digitaal album via Aumega Project verscheen.

Het album, dat 4 lange nummers bevat, start met "…The Past Will Be Perfect…", waarin Le Mur een fantastisch progressief rock nummer met een niet al te hoog tempo, een gesproken tekst, een terugkerend ritme en lichte jazz invloeden speelt.
Daarna volgt "Today Is The Day / The Beauty Of Now", een geweldige song met een gemiddeld tempo, die progressieve rock invloeden bevat en enkele minuten voor het einde over gaat in een traag stukje muziek.
In "Another Life / Burning The Tree / I See You" laat Le Mur me genieten van een schitterend nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat bij tijd en wijle swingt en jazz invloeden heeft en in een langzaam tempo eindigt.
Als laatste volgt "…For The Puzzles Of The Future", dat met een gemiddeld tempo begint, waar een gesproken tekst in zit, om na enkele minuten te veranderen in een heerlijk swingend stuk muziek met een terugkerend ritme en disco invloeden, dat tijdelijk langzamer wordt en weer een gesproken tekst bijgevoegd krijgt, om dan opnieuw meer snelheid te krijgen.

"Keep Your Fear Away From Me" van Le Mur bevat 4 verrukkelijke progressieve rock nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik raad liefhebbers van dit genre deze meesterlijke schijf dan ook zeer aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten