Pagina's

zondag 24 september 2023

Review: Manu Louis - Club Copy (Igloo Records, 2023) (Elektro)

Manu Louis is een Belgische muzikant, singer-songwriter en componist, die beïnvloed is door avant garde, new beat, pop, bop jazz, elektronica en klassieke muziek uit de twintigste eeuw en tegenwoordig in Berlijn, Duitsland woont.
Hij bracht op 2 oktober 2015 zijn debuut single "Tchouang Tseu" uit op 7" vinyl via New Pangea en deze werd gevolgd door: "Kermesse Machine" (LP/CD, Igloo Records, 28 oktober 2016), "Cream Parade" (LP/CD, Igloo Records, 10 mei 2019), "Coltan Major Harmonics" (7" single + poster, Igloo Circle, 13 december 2019), "Cream Parade Remixes" (12” maxi, Le Pacifique Records/Igloo, 9 maart 2020) en "And If We Were All Rich" (‪digitale single, Igloo Circle, 3 juli 2020).
Op 29 september 2023 verschijnt zijn album "Club Copy", dat 10 nummers bevat, via Igloo Records als LP, als CD en als digitale download en hierop wordt hij bijgestaan door: Hèctor Arnau (Spanje) - zang, Lynn Cassiers (België) - zang, Vincente Arlandis (Spanje) - zang.

Het album start met "Flou", waarin Manu Louis een experimenteel dance nummer in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, dat lichte invloeden van elektro heeft, een Franse tekst bevat en een dansbaar ritme bevat en dit wordt gevolgd door "Flu", een elektronisch nummer met een niet al te hoog tempo en een melodisch ritme en "Clone", een elektro song met een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo, dia aanzet tot beweging.
Daarna volgen "Full", een kort melodisch stukje elektronische muziek, "Peu", een heerlijk elektro nummer met een dansbaar ritme en een gemiddeld tempo en "Economy", een uitstekende elektro song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme.
In "Winter" schotelt Manu Louis me weer een kort stukje elektronische muziek voor, in "Encore 1x" krijg ik een vrolijk klinkende song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme te horen, in "Winner" laat hij me genieten van een mooie rustige pop song met een aanstekelijk ritme en in "Ecology" zet hij me een lekker in het gehoor klinkende elektro song met een gemiddeld tempo voor, waarbij stil zitten geen optie is.

"Club Copy" van Manu Louis bevat 10 puike elektro nummers, waar ik zeer van genoten heb en ik raad liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook van harte aan.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten