Pagina's

maandag 29 januari 2024

Review: Chuck Norris Experiment - You Go Boom! (Ghost Highway Recordings / Savage Magic Records, 2024) (Hardrock)

Chuck Norris Experiment werd in 2004 te Gotenburg, Zweden opgericht en bestaat uit: Chuck Ransom - zang, Chuck The Ripper - sologitaar, Chuck Dakota - basgitaar, Chuck Rooster - sologitaar en Chuck Buzz - drums.
De naam Chuck Norris Experiment is gekozen als een eerbetoon aan de legendarische blues gitarist Charles "Chuck" Norris, die het klassieke live album "Los Angeles Flash" te Gotenburg op 25 juni 1980 maakte. 
In de 15 jaar van bestaan, maakte de band diverse LP's CD's, Split CD's / LP's en singles en verschenen verscheidene nummers via verzamel albums, die, sinds 2004, via verschillende labels, zoals I Hate Records, Off The Hip Records, Tornado Ride Records, Masterrock Records, Psycho T Records, No Balls Records, Bad Attitude Records, Nicotine Records, Scarey Records, Ghost Highway Records, Dope Productions, Savage Magic en Transubstans Records werden uitgebracht.
Op 14 september 2023 verscheen hun 7" EP "Bats!" via Ghost Highway Records, die zowel op wit als zwart vinyl is uitgebracht en in een beperkte oplage van totaal 300 stuks werd geperst en hierop kreeg de band medewerking van Jake Starr, die de zang voor zijn rekening neemt en op 31 oktober 2023 bracht de band de single "High Times" / "Easy Livin'" uit, die van de 7" collectie "Sword & Swede" komt.
Kort daarna, op 8 december 2023, volgde hun digitale single "Hammersmith Palais", die op de Various Artists LP "The Songs That Demolition 23 Thaught Us" staat en deze is op 24 januari 2024 gevolgd door de digitale single "You Go Boom!", als voorloper van het te verschijnen album "20", dat in april 2024 via Ghost Highway Recordings en Savage Magic Records wordt uitgebracht en hierbij is het vermelden waard, dat Chuck Daniels na 10 jaar terug in de band is als sologitarist, waardoor de band nu met 3 gitaristen speelt.

In "You Go Boom!" laat Chuck Norris Experiment me genieten van een fantastische uptempo hardrock song, die een aanstekelijk terugkerend ritme en een hoog meezing gehalte bevat en hierbij is stil zitten geen optie.
Ik kan liefhebbers van hardrock en de betere rock deze digitale schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) 




Review: The Mike Bell Cartel - Ain't No High (Rogue Records, 2024) (Garagerock / Psychedelische Pop)

The Mike Bell Cartel uit Helsinki, Finland bestaat uit: Miikka Siira (Mike Bell) (Mike Bell & The Belltones) - zang en ritme gitaar, Pekka Laine (The Hypnomen) - sologitaar, Ville Särmä (John’s Children) - drums en achtergrondzang, Samuel Abaijón (The Valkyrians) - orgel en achtergrondzang en Aapee Heinola (Hard Action) - basgitaar.
De band bracht hun debuut 7" single "Wait! " op 13 november 2021 via Beluga Records uit, gevolgd op 18 februari 2022 door het album "The Cartel & I" en op 25 januari 2024 verscheen hun 7" single "Ain't No High" via Rogue Records in een beperkte oplage op zwart vinyl en als digitale download.

In "Ain't No High (That's High Enough)" zet The Mike Bell Cartel me een korte swingende jaren 60 gerelateerde uptempo garagerock song voor, die psychedelisch orgelspel bevat en in "Like No Other" krijg ik een heerlijke licht psychedelische pop song met een gemiddeld tempo te horen, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.

"Ain't No High (That's High Enough)" van The Mike Bell Cartel bevat 2 uitstekende jaren 60 gerelateerde nummers, die me als muziek in de oren klinken en ik raad iedere liefhebber van dit genre en dit tijdperk deze 7" dan ook zeer aan.(luister naar de single via de bandcamp link onder de recensie)




Review: Sula Bassana - Reisen (Feral Child Records, 2023) (Krautrock / Elektronisch)

In 2002 verscheen via het Nasoni label de LP "Dreamer" als debuut van multi instrumentalist Dave Schmidt, alias Sula Bassana, die alle instrumenten voor zijn rekening nam en bijna alle nummers zelf schreef.
Vervolgens werd "Dreamer" op CD uitgebracht en verscheen in 2004 via Dave's eigen Sulatron label en in 2005 nogmaals, maar dit keer via het Elektrohasch label en in 2012 bracht Dave deze CD opnieuw uit, aangevuld met 2 bonus nummers, die van zijn 7 inch vinyl single "Vegetable Man" / "Perry Rhodan" uit 2009 komen (Nasoni Records).
Tussen 2002 en 2012 bracht Dave diverse CD's en LP's uit, zoals de split LP met Vibravoid "Retronique" (Nasoni, 2003), "Sula Bassana And The Nasoni Pop Art Experimental Band Vol.1" (CD, Nasoni, 2006), "The Night" (CD, Sulatron, 2009 / LP, Pancromatic Records, 2009), "Kosmonauts" (CD, Sulatron, 2010) en "Dark Days" (CD/2LP, Sulatron, 2012) plus de single "Vegetable Man"/ "Perry Rhodan" (7 inch vinyl, Nasoni, 2009), plus diverse CD-R uitgaven, terwijl in 2014 de LP "Sula Bassana - Disappear + 3AM - Waves" via het Headspin label verscheen, waarbij 3AM een alias is van Chino Burga, een legendarische underground rockmuzikant uit Lima, Peru, die reeds 20 jaar bezig is met het maken van vrij heftige muziek en in verschillende rock bands speelt (La Ira De Dios, Necromongo, La Garua en Los Entierros).
Normaal gesproken speelde Dave nooit live onder de naam Sula Bassana, maar op het Roadburn festival te Tilburg, Nederland, maakte hij daar een uitzondering van en vormde een band rond zich, die voor deze gelegenheid bestaat uit: Sula Bassana - sologitaar, synthesizer, mellotron en FX, Komet Lulu - basgitaar en FX, Rainer Neeff - sologitaar en FX en Marcus Schnitzler - drums.
"Live At Roadburn Festival 2014" bevat bijna het hele concert van de band, dat via het Sulatron Records label zowel op CD als LP is verschenen, waarbij de CD 13 maart 2015 werd uitgebracht en de LP op 8 mei 2015 in een gelimiteerde oplage van 777 stuks op marmer kleurig vinyl, waarbij verder opgemerkt kan worden, dat het album ook deze keer door krautrock legende Eroc gemasterd is en het artwork door Lulu Artwork (Komet Lulu) is gedaan.
Ook album "Shripwrecked" van Sula, dat 12 februari 2016 verscheen, is zoals gewoonlijk gemasterd door Eroc, maar waar normaal gesproken het artwork door Lulu Artwork wordt verzorgd, heeft hij deze keer gekozen voor het schilderwerk van Frank Lewecke, die ook de hoes van zijn album "The Night" maakte.
Op zijn CD album "Organ Accumulator + Disappear", dat 17 februari 2017 is verschenen, heeft hij er voor gekozen zijn nummers van de split LP "Disappear" /  "Waves" nogmaals uit te brengen, maar nu gekoppeld aan "Organ Accumulator", dat in het voorjaar op LP via het Deep Distance Records label zal verscheen.
Zijn album "The Ape Regards His Tail - Original Soundtrack", een sciencefiction film van film maker Michael Yates, verscheen 7 juli 2017 via zijn eigen Sulatron Records label op CD en bevat 8 nummers, waarbij Dave gebruik maakte van synthesizers, mellotron, orgel, elektrische gitaar, elektrische piano en strijkers ensembles.
Op 10 januari 2020 verscheen "The Box", waarin 6 LP's zitten in een beperkte oplage van 500 stuks via Pancromatic Records en deze werd eveneens als 6 CD via Sulatron Records in een beperkte oplage van 500 stuks uitgebracht, waarbij het vermelden waard is, dat de box bestaat uit de albums "Endless Winter" (2006), "Silent Music" (2009), "Retronique" (2003) , Disappear" (2014) en een CD met onuitgebrachte nummers.
Op 16 april 2021 bracht Sula een nieuw album uit, getiteld "CV Sessions", waarop 10 nummers staan, die in de corona periode maart 2020 tot december 2020 zijn opgenomen en via Sulatron Records als CD in een beperkte oplage van 500 stuks werden uitgebracht, waarna het album in de zomer van 2021 via Pancromatic Records als 2LP in een beperkte oplage van 400 stuks op 180 gram vinyl verscheen.
Ook op dit album bespeelt Sula alle instrumenten weer zelf en is de mastering gedaan door krautrock legende Eroc en verder is vermeldenswaardig, dat het nummer "What is Reality?", dat wel vermeld staat op de CD, maar door tijd overschrijding niet op de CD staat, via de bijgeleverde download code te beluisteren en te downloaden is.
De opvolger van dit album heet "Loop Station Drones", dat 7 nummers bevat en op 19 november 2021 via Sulatron Records als CD werd uitgebracht en tevens verscheen het album in de zomer van 2022 als 2LP via Pancromatic Records.
Van de nummers van het album komen er 3 van het Roadburn Festival Redux (op 28 maart 2021 opgenomen) en 4 van het Radio KFJC home stream concert, dat 13 en 14 mei 2021 plaats vond en deze verschenen niet, althans tot nu dan.
Op 23 september 2022 bracht Sulatron Records het album "Nostalgia" uit als LP in een beperkte oplage van 500 stuks op 180 gram zwart vinyl, als LP in een beperkte oplagen van 500 stuks op 2 kleuren corona vinyl, als CD in een beperkte oplage van 500 stuks, waarbij het vermelden waard is, dat Sula de nummers van dit album tussen 2013 en 2018 opnam en de zang en overdub tussen 2019 en 2021 deed, waarbij het geheel gemasterd werd door krautrock legende Eroc en op 24 december 2023 bracht Feral Child Records het album "Reisen" als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op paars vinyl uit, dat 2 lange nummers bevat, die een eerbetoon zijn voor de overleden Shushie en Helga, de grootmoeder van Sula.

Het album begint met "Shushies Reisen", dat in 2016 door Sula Bassana opgenomen werd, nadat Shushie overleden was en hierin hoor ik hem een schitterend langzaam nummer met een trieste ondertoon ten gehore brengen, waardoor ik het gevoel krijg bij een begrafenis aanwezig te zijn, maar na bijna 6 minuten verandert dit in een prachtig stuk krautrock met een gemiddeld tempo, dat evengoed die trieste ondertoon behoud, om verder in het nummer een hoger tempo te krijgen en dansbare invloeden bevat, waardoor het nummer als het ware in een feestje eindigt.
In "Helga's Reise" laat hij me genieten van een verrukkelijk elektronisch nummer met een niet al te hoog tempo, dat een terugkerend ritme en dub invloeden bevat en tegen het einde krautrock invloeden krijgt.

"Reisen" van Sula Bassana bevat 2 fantastische elektronische nummers met krautrock invloeden, die je als liefhebber van deze muzieksoorten niet mag missen en ik raad hen, die van dit genre houden, deze meesterlijke schijf dan ook zeer aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Review: Adrian Shaw - A Dark Reflection (Blue Matter Records, 2024) (Progressieve rock / Psychedelisch)

Adrian "Ade" Shaw werd op 2 januari 1947 te Hampstead, Londen, geboren en leerde zichzelf gitaar spelen aan de hand van het boek "Play In A Day".
In het begin van de jaren 70 verhuisde hij naar Puddleton, waar hij voor The Crazy World Of Arthur Brown als belichtingstechnicus werkte, maar nadat de band zonder bassist kwam te zitten, stapte Ade over van de belichting naar de muziek.
Daarna richtte hij zijn eigen band Rustiv Hinge And The Provincial Swimmers op en vervolgens kwam hij in de band Magic Muscle uit Bristol terecht, waar hij leden van Hawkwind en High Tide ontmoette en werd een vaste invaller voor Lemmy in Hawkwind.
Na de Space Ritual tour keerde hij terug naar Arthur Brown, maar eind 1976 werd hij de vaste basgitarist van Hawkwind, waar hij 5 albums mee maakte.
Verder speelde hij met bands als Atomic Rooster, Keith Christmas, Country Joe McDonald en The Deviants voordat hij in 1991 bij The Bevis Frond ging spelen en daar sindsdien een vaste plaats in heeft.
Nadat er in 2009 een reünie van The Hawklords was, speelde hij van 2011 tot 2014 ook in die band live mee en maakte samen met Ron Tree, Jerry Richards, Harvey Bainbridge en Dave Pearce 2 albums, voor hij de band door muzikale meningsverschillen verliet.
Adrian maakte tot nu toe 5 solo albums plus een cassette, getiteld "Aerial Dance", die in 1991 werd uitgebracht, maar ook maakte hij in 1996 samen met Nick Saloman de cassette "Acoustic Action", dat live opgenomen werd en het album "Oxygen Thieves" met Rod Goodway, dat in 2009 via Septembergurls verscheen.
De eerste van zijn solo albums, die op CD verscheen was "Tea for the Hydra", die in 1996 via het Woronzow label werd uitgebracht.
Daarna volgden: "Displaced Person" (1997), "Head Cleaner" ( 1999), "Look Out" (2002) en "String Theory" (2004), die allemaal via het Woronzow label verschenen.
Zijn CD "Colours", uit 2015, waarop de gastmuzikanten Dave Pearce - drums, Aaron Shaw - sologitaar, Bari Watts - sologitaar, Nick Saloman - sologitaar en Pete Pavli - viool in enkele nummers mee spelen, is deze keer niet via Woronzow verschenen, maar is door het Preamp Records uitgebracht.
Vervolgens verschenen er op 2 augustus 2020 digitale heruitgaven van de 6 via Woronzow uitgebrachte albums en op 15 januari 2024 verscheen zijn album "A Dark Reflection" als 12" LP, als 10" LP en als CD via Blue Matter Records en hierop spelen Bari Watts - sologitaar (track 9 en 10) en Nick Saloman - sologitaar (track 3) als gastmuzikanten mee.

Het album, dat 11 nummers bevat, begint met "A Golden Future", waarin Adrian Shaw een heerlijke rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme speelt, die tot beweging aanzet en deze wordt gevolgd door "Take Your Time", fantastische licht psychedelische rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme en "The Point Of No Return", een licht psychedelische progressieve song met een gemiddeld tempo, die een aanstekelijk ritme heeft.
Daarna volgen "It Must Be Right", een lekker klinkende song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme, "My Mind Has A Mind Of its Own", een geweldig psychedelisch nummer, dat experimenteel begint, een gemiddeld tempo bevat en tot dansen aanzet en "Fever Dream", een puike licht psychedelische song met een aanstekelijk ritme en een gemiddeld tempo, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
In het titel nummer "A Dark Reflection" schotelt Adrian Shaw me een verrukkelijke psychedelische song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme voor (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), in "Conflicting Views" krijg ik een prima song met een niet al te hoog tempo te horen en in "Didn't See It Coming" laat hij me genieten van een swingende uptempo rock song, die aanzet tot dansen
Verder volgen "Remember Me", een song met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk terugkerend ritme en psychedelische invloeden en "Spin", een uitstekende rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.dat beweging oproept.

"A Dark Reflection" van Adrian Shaw staat vol geweldige licht psychedelische nummers, die progressieve invloeden bevatten en ik heb hier dan ook enorm van genoten, waardoor ik elke liefhebber van deze genres dit album dan ook sterk kan aanraden.




Review: The Chronicles Of Father Robin - The Songs & Tales Of Airoea – Book 3: Magical Chronicle (Ascension) (Karisma Records, 2024) (Progressieve Folk)

The Chronicles Of Father Robin uit Oslo, Noorwegen bestaat uit leden van de bands Wobbler, Tusmørke, Samuel Jackson Five en Jordsjø, die op 15 september 2023 hun debuut album "The Songs & Tales Of Airoea – Book 1" via Karisma Records als LP op 180 gram vinyl, als CD en als digitale download uitbracht, die op 15 juni 2023 voorafgegaan werd door het digitale nummer "Twilight Fields".
De band bestaat uit: Aleksandra Morozova - zang, Andreas Wettergreen Strømman Prestmo - zang, solo- en basgitaar, synthesizer, orgel, klokkenspele en percussie, Henrik Harmer - drums, percussie, synthesizer en achtergrondzang, Thomas Hagen Kaldhol - sologitaar, mandoline, elektronica en geluidseffecten en achtergrondzang, Jon Andre Nilsen - basgitaar en achtergrondzang en Regin Meyer - dwarsfluit, orgel, vleugel, piano en achtergrondzang.
Verder spelen de volgende muzikanten op het album mee: Lars Fredrik Frøislie - keyboards, orgel, mellotron, piano en synthesizer, Kristoffer Momrak - synthesizer, Buchla Music Easel en Behringer Model D, Håkon Oftung - orgel, klavinet, mellotron, snaren, elektrische piano en synthesizer en Ingjerd Moi - achtergrondzang (track 4).
Op 8 december 2023 volgt "The Songs & Tales of Airoea – Book 2" via Karisma Records als LP op 180 gram vinyl, als CD en als digitale download, waarop de band bijgestaan wordt door: Lars Fredrik Frøislie - Hammond C3 orgel, minimoog model D, Arp pro solist synthesizer (track 6), Fender Rhodes Mk II, Mellotron m400 (track 5) en Håkon Oftung - Solina Strings, Fender Rhodes MK II (track 3) en Mellotron m4000D (track 2) en dit album is vooraf gegaan door de digitale singles "The Grand Reef" (27 oktober 2023) en "Ocean Traveller" (8 november 2023) en op 23 februari 2024 brengt Karisma Records het derde deel van de trilogy uit, getiteld "The Songs & Tales Of Airoea – Book 3: Magical Chronicle (Ascension)".

Het album bevat 6 nummers en begint met "Magical Chronicle", waarin The Chronicles Of Father Robin een mooie folk song speelt, die in een langzaam tempo start, maar na 1 minuut in een hoger tempo wordt gespeeld, waardoor de muziek gaat swingen, om na iets meer dan een minuut tijdelijk weer rustiger te worden en dan weer te versnellen en dit nummer wordt gevolgd door "Skyslumber", een schitterende rustige folk song met een aanstekelijk ritme, die na enkele minuten iets meer tempo krijgt en tegen het einde een tempowisseling heeft, waarbij de muziek licht psychedelisch wordt.
Daarna volgen "Cloudship", een heerlijke song met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk ritme, tempowisselingen en invloeden van de muziek van Yes en "Empress Of The Sun", een uitstekende swingende progressieve uptempo song met een vrolijk dansbaar terugkerend ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
In "Lost In The Palace Gardens" zet The Chronicles Of Father Robin me een prima song voor, die een gemiddeld tempo, een terugkerend ritme bevat en invloeden van de muziek van Yes heeft en in het afsluitende "Epilogue" hoor ik gedurende 1 minuut de geluiden van de zee en wind. 

"The Songs & Tales Of Airoea – Book 3: Magical Chronicle (Ascension)" van The Chronicles Of Father Robin is net als de 2 vorige albums een puike progressieve plaat, die lekker  in het gehoor klinkende nummers bevat, die ik elke liefhebber van dit genre zeer kan aanraden.(luister naar 2 nummers van het album via de bandcamp link onder de recensie)




Review: Arabs In Aspic - Victim Of Your Father's Agony (Karisma Records, 2023) (Progressieve Rock)

Arabs In Aspic uit Trondheim, Noorwegen, werd in 1997 opgericht en bestond in eerste instantie tot 2004, waarna de band in 2006 opnieuw actief werd en tegenwoordig bestaat uit: Jostein Smeby - sologitaar en zang, Stig Arve Jørgensen - Hammond orgel, keyboards en zang, Eskil Nyhu - drums en percussie, Erik Paulsen - basgitaar en zang en Alessandro Elide - percussie.
De band bracht hun debuut album "Progeria" in 2003 als CD uit via Børse Music en deze werd gevolgd door de albums: "Far Out In Aradabia" (Børse Music 2004, CD), "Strange Frame Of Mind" (Pancromatic 2010, LP en CD), "Pictures In A Dream" (Black Widow Records 2013, LP, CD en MP3), "Victim Of Your Father’s Agony" (Black Widow Records 2015, LP, CD en MP3), "Syndenes Magi" (Apollon Records: PROG/Børse Music 2017, LP en CD), "Live At Avantgarden" (Apollon Records: PROG/Børse Music 2018, 2LP en CD) en "Madness & Magic (Karisma Records 2020, LP en CD), plus de compilatie albums "Progeria" / "Far Out In Aradabia" (Pancromatic 2011, 2LP) en "I – III" ("Progeria" / "Far Out In Aradabia" / "Strange Frame Of Mind") (Karisma Records/Børse Music 2021, 3LP box in een beperkte oplage) en de singles "Promo" (Eigen Beheer 2002, CD-r), Feat. Rune Sundby "Prevail To Fail" / "Pictures In A Dream" (Crispin Glover Records 2015, 7"), "Sad Without You" /"Italian Class" / "TV 3" (Crispin Glover Records 2015, 7"), "De Dødes Tjern" / "Step Into The Fire" (Apollon Records: PROG/Børse Music 2018, 7" en 2xMP3) en "Baklandet Café" / "Dyrevise" (Crispin Glover Records 2022, 7").
Enkele albums zijn in 2023 opnieuw als LP en CD verschenen via Karisma Records, waaronder "Victim Of Your Father's Agony", dat 9 nummers bevat.

Het album start met "Saint-Palais-Sur-Mer Pt. 1", waarin Arabs In Aspic een heerlijk instrumentaal folk nummer met een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, dat melodische invloeden heeft en gevolgd wordt door "One", een rock song met een gemiddeld tempo, die na enkele minuten meer snelheid krijgt en over gaat in een fantastische progressieve rock song en "Italian Class", een prima song met een gemidddeld tempo en een aanstekelijk ritme.
Daarna volgen "God Requires Insanity", een geweldige progressieve rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat tot dansen aanzet en iets over de helft van het nummer in een langzaam tempo over gaat, dat enkele minuten later weer meer snelheid krijgt en gaat swingen en "Saint-Palais-Sur-Mer Pt. 2", een prachtig instrumentaal nummer met melodische folk invloeden.
In "Sad Without You" schotelt Arabs In Aspic me een schitterende licht psychedelische song met een langzaam tempo voor en in "Flight Of The Halibut", een puik uptempo instrumentaal nummer met een terugkerend ritme, dat swingt als een trein.
Verder volgen het korte "TV 3", een nummer met een vrolijk klinkend ritme en een gemiddeld tempo, dat beweging oproept en het titel nummer "Victim Of Your Father's Agony", een verrukkelijke progressieve rock song met een gemiddeld tempo, die swingt en jaren 70 invloeden bevat.

"Victim Of Your Father's Agony" van Arabs In Aspic bevat heerlijke progressive rock nummers, waar ik van begin tot einde enorme van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook sterk aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




zondag 21 januari 2024

Review: Dez Dare - A Billion Goats. A Billion Sparks. Fin. (God Unknown Records, 2024) (Punk)

Dez Dare (het alias van Darren Smallman van de bands Battle Worldwide, Low Transit Industries, Thee Vinyl Creatures, The Sound Platform en Warped) groeide op in Geelong, Victoria, Australië, waar hij beïnvloed raakte door de lokale punk en rock scene in 1990 en verhuisde naar Engeland in 2010, waar hij sindsdien deel uit maakt van de huidige muziekscene.
Hij bracht op 30 oktober 2020 zijn debuut EP "So Cold, Josephine" als digitale EP uit, gevolgd op 12 februari 2021 door de digitale split EP "Splitz", die hij deelde met Melt Citizen (El Paso, USA), waarna op 15 maart 2021 het digitale nummer "Dumb Dumb Dumb" verscheen, als voorloper van het album "Hairline Ego Trip", dat 9 nummers bevat en op 4 juni 2021 via CH!MP Records als LP in een beperkte oplage op gespetterd vinyl, als CD in een beperkte oplage van 40 stuks en als digitale download werd  uitgebracht.
Daarna verscheen op 1 april 2022 zijn single "1.9.8.5." via CH!MP Records, als voorloper van zijn album "Ulysses Trash", dat op 19 augustus 2022 via dit zelfde label werd uitgebracht, waarnap 17 maart 2023 het album "Perseus War" via dit label als LP, als CD en als digitaal album verscheen en op 5 mei 2023 werd dit gevolgd door de 7" EP "Critical Mind Dump", dat via Six Tonnes De Chair onder licensie van CH!MP! verscheen.
Op 5 januari 2024 bracht God Unknown Records de single "Got A Fire In My Socket" als voorloper van het album "A Billion Goats. A Billion Sparks. Fin.", dat op 1 maart 2024 via God Unknown Records verschijnt als LP, als CD en als digitale download en hierop staan 11 nummers.

Het album begint met de single "Got a Fire In My Socket", waarin Dez Dare een swingende uptempo song met dance en punk invloeden ten gehore brengt, die tot dansen aanzet (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Matter Vs Matter [Explicit]", een geweldige punk song met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en een gemiddeld tempo en "10,000 Monkeys + An Argument With Time", een schitterende rock song met een gemiddeld tempo, die aanzet tot meezingen en een terugkerend ritme bevat.
Daarna volgen "No One Wants To Hear It", een uptempo song met subtiele tempowisselingen, die swingt als een trein, "Gotta Cold Feeling", een uitstekende uptempo song met een terugkerend ritme, "Entangled Entropy", een lekker in het gehoor klinkende pop song met een gemiddeld tempo en een dansbaar terugkerend ritme en "Call My City, Don't Call My Telephone", een puike swingende uptempo punk song, waarbij stil zitten geen optie is.
In "Josephine Says Explode" zet Dez Dare me een swingende uptempo song voor en in "Schrödinger's Apocalypse" krijg ik een heerlijke rock song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme te horen.
Verder volgen "The Elasticity Of Knowing", een fantastische song met een gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme, dat swingt als een trein en "A Billion Voices Screaming, Hello Void!", een verrukkelijke uptempo song, die swingt en een terugkerend dansbaar ritme heeft.

"A Billion Goats. A Billion Sparks. Fin." van Dez Dare staat vol geweldige swingende punk gerelateerde nummers waar ik van begin tot einde erg van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook van harte aanbevelen.




Review: Fast Eddy - In Too Deep (Beluga Records / Spahetty Town Records, 2024) (Powerrock)

Fast Eddy werd in 2014 te Denver, Amerika opgericht en bestaat uit: Arj Narayan - drums, Devon Francy - basgitaar, Lisandro Gutierrez - ritme gitaar en Micah Morris - zang en sologitaar.
De band bracht op 1 december 2015 hun debuut uit met "Sick Of This City", dat als digital nummer verscheen en op dezelfde dag werd ook het digitale nummer "Nowadays" uitgebracht.
Daarna volgden: "Chemical Action" (digitaal nummer, 3 februari 2017), "Fast Eddy" (cassette in een beperkte oplage en digitaal album, 17 juli 2017), "Toofer One" / "Milwaukee" (digitale single, 9 mei 2018), "Lost" (digitaal nummer, 16 september 2019) en op 11 november 2023 en 5 januarir 2024 verschenen de digitale nummers "Spirit Commander" en "In Too Deep" via Beluga Records als voorlopers van hun nieuwe album, dat in januari 2024 via dit label en Spahetty Town Records zal verschijnen.

In "In Too Deep" van Fast Eddy krijg ik een heerlijke pop song met een gemiddeld tempo voorgezet, die een hoog meezing gehalte heeft en een aanstekelijk ritme bevat, dat tot dansen aanzet en ik raad elke liefhebber van de betere pop dan ook aan eens naar de muziek van deze band te gaan luisteren.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)




Review: Ellesmere - Stranger Skies (AMS Records / BTF Music, 2024) (Symfonische Progressieve Rock)

Ellesmere uit Rome, Italië is het muziek project van multi-instrumentalist Roberto Vitelli, die met diverse wisselende muzikanten muziek uitbrengt en hiervan is John Hackett, die dwarsfluit op de albums speelt, de vaste kracht.
Roberto speelt onder andere: solo- en basgitaar, Moog Taurus synthesizer, klassieke gitaar, 12 snarige gitaar, keyboards en samples.
De band  bracht op 15 september 2015 hun debuut LP  "Les Ch​â​teaux De La Loire" uit,  tevens als CD en als digitaal album verscheen en gevolgd werd door "Ellesmere II - From Sea and Beyond" (LP, CD en digitaal album, 30 november 2018), "Wyrd" (LP, CD en digitaal album, 4 december 2020) en "Livesmere" (2CD en digitaal album, 24 juni 2022), waarop diverse gastmuzikanten meespelen.
Dit album werd op 12 januari 2024 gevolgd door "Stranger Skies", dat via AMS Records als LP, als CD en als digitale download verscheen en hierop spelen de volgende muzikanten: Roberto Vitelli - basgitaar en keyboards, Mattias Olsson - drums, John Wilkinson - zang, Giacomo Anselmi - sologitaar, Clive Nolan - keyboards, Graeme Taylor - akoestische gitaar, Tomas Bodin - keyboards, John Hackett - dwarsfluit, David Jackson - saxofoon en wind instrumenten, Bob Hodges - keyboards, Stefano Vicarelli - keyboards en Riccardo Romano - achtergrondzang en 12 snarige akoestische gitaar. 

Het album, dat 6 nummers bevat, start met "Northwards", waarin Ellesmere een mooi klassiek aandoend stuk muziek in een gemiddeld tempo speelt, dat na enkele minuten over gaat in een prima symfonische progressieve rock song, die invloeden van Genesis en tempowisselingen bevat en gevolgd wordt door "Tundra", een schitterende symfonische progressieve rock song met een gemiddeld tempo en subtiele tempowisselingen.
Daarna volgen "Crystallized", een prachtig vrij rustig startend instrumentaal nummer, dat na enkele minuten over gaat in een stevig stuk progressieve rock met jazz invloeden en "Arctica", een geweldige mix van rock in opposition, progressieve en symfonische rock die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en tempowisselingen bevat.
In het titel nummer "Stranger Skies" zet Ellesmere me een uitstekende song in de stijl van Genesis, die een gemiddeld tempo heeft, tempowisselingen bevat en enkele minuten voor het einde rustige folk invloeden krijgt en "Another World", een swingende uptempo mix van heavy en symfonische rock, die een aanstekelijk ritme heeft en subtiele tempowisselingen bevat.

"Stranger Skies" van Ellesmere is een puike symfonische progressieve rock plaat, die vol verrukkelijke nummers staat en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Review: The Mourning After - Lately (Rogue Records, 2024) (Garagerock)

The Mourning After uit Sheffield, Engeland, werd in 1987 opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Scott Cardwell - basgitaar en achtergrondzang, Stace Austin - drums, Chris Blackburn - zang en sologitaar en Lee Radforth - orgel en achtergrondzang. 
De band bracht hun debuut album cassette in 1988 uit in eigen beheer en deze werd gevolgd door de albums: "The Mourning After" (1996 LP via Mystic Beat), "Tall, Dark & Gruesome" (2014 LP en CD-r via Screaming Apple), "The 10th Century" (2017 LP, CD-r en MP3 via Heavy Soul Records), "Diggin' Your Own Grave" (7 oktober 2022 digitaal album) en "Do Your Thaang (The Weemeenit Sessions)" (2023 LP en CD via Detour Records).
Tevens bracht de band de volgende singles en EP's uit: "Do Your Thing" (1993 7" 33 toeren EP via Merry Go-Round Records), "Doin' Me In" (1994 7" single via Detour Records), "You're Lying" / "What's Goin' Down" (1995 7" single via Detour Records), "One And One Is Three" (1995 eenzijdig bespeelbare 7" 33 toeren single via For Monsters Records), "Don't Know My Name" (1995 7" single via DIG! Records), "Diggin' Your Own Grave" (1997 7" single via Twist Records), "Day Tripper" / "She Means Nothing To Me" (1999 7"single via Detour Records), "Set Me Free" (2009 7" EP via Tryptic Records), "Can Ya Feel My Pain" (2009 7" picture disc single via Detour Records), "You're On Your Own Again" (2015 7"single via Crocodile Records), "Get Wrong Off Me" (2017 7" single via Heavy Soul Records), "You're No Good" (2019 7" single via Do It Thissen Records), "Every Single Day Double E.P." (2020 2x7" EP via Do It Thissen Records), "Goodnight God Bless" (2021 7" single via Chaputa! Records), "Just Walk Away" (2021 7" single via Lost In Tyme), "She Left Me Today" (2022 7" single via Rogue Records) en deze wordt op 25 januari 2024 gevolgd door de 7" single "Lately", die in een beperkte oplage op zwart vinyl en als digitale download eveneens via dit label verschijnt.

Op de A-kant, "Lately", schotelt The Mourning After me een lekker in het gehoor klinkende uptempo rock song voor, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en op de B-kant, "Quit Bazaar", laat de band me genieten van een fantastische uptempo garagerock song, die swingt als een trein en hierbij is stil zitten geen optie.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)

"Lately" van The Mourning After bevat 2 puike rock songs, waarvan ik persoonlijk het garagerock nummer "Quit Bazaar" het beste van de 2 vind en ik raad iedere liefhebber van zowel garagerock als  de betere rock deze dan ook van harte aan.




Review: Arabs In Aspic - Pictures In A Dream (Karisma Records, 2023) (Psychedelisch / Progressief)

Arabs In Aspic uit Trondheim, Noorwegen, werd in 1997 opgericht en bestond in eerste instantie tot 2004, waarna de band in 2006 opnieuw actief werd en tegenwoordig bestaat uit: Jostein Smeby - sologitaar en zang, Stig Arve Jørgensen - Hammond orgel, keyboards en zang, Eskil Nyhu - drums en percussie, Erik Paulsen - basgitaar en zang en Alessandro Elide - percussie.
De band bracht hun debuut album "Progeria" in 2003 als CD uit via Børse Music en deze werd gevolgd door de albums: "Far Out In Aradabia" (Børse Music 2004, CD), "Strange Frame Of Mind" (Pancromatic 2010, LP en CD), "Pictures In A Dream" (Black Widow Records 2013, LP, CD en MP3), "Victim Of Your Father’s Agony" (Black Widow Records 2015, LP, CD en MP3), "Syndenes Magi" (Apollon Records: PROG/Børse Music 2017, LP en CD), "Live At Avantgarden" (Apollon Records: PROG/Børse Music 2018, 2LP en CD) en "Madness & Magic (Karisma Records 2020, LP en CD), plus de compilatie albums "Progeria" / "Far Out In Aradabia" (Pancromatic 2011, 2LP) en "I – III" ("Progeria" / "Far Out In Aradabia" / "Strange Frame Of Mind") (Karisma Records/Børse Music 2021, 3LP box in een beperkte oplage) en de singles "Promo" (Eigen Beheer 2002, CD-r), Feat. Rune Sundby "Prevail To Fail" / "Pictures In A Dream" (Crispin Glover Records 2015, 7"), "Sad Without You" /"Italian Class" / "TV 3" (Crispin Glover Records 2015, 7"), "De Dødes Tjern" / "Step Into The Fire" (Apollon Records: PROG/Børse Music 2018, 7" en 2xMP3) en "Baklandet Café" / "Dyrevise" (Crispin Glover Records 2022, 7").
Enkele albums zijn op 1 december 2023 opnieuw als LP en CD verschenen via Karisma Records, waaronder "Pictures In A Dream", die 10 nummers bevat.

Het album begint met "Rejected Wasteland"/ "Pictures In A Dream" (featuring Rune Sundby), waarin Arabs In Aspic een prachtige licht psychedelische pop song in een rustig tempo speelt, die melodische invloeden bevat en na enkele minuten een ander ritme krijgt en gevolgd wordt door "Let U.S Pray", een puike progressieve blues song met een gemiddeld tempo en "You Are Blind", een licht psychedelische song met een gemiddeld tempo, die na enkele minuten iets meer snelheid krijgt en steviger wordt, om een minuut later nog iets sneller wordt en vervolgens experimentele psychedelische invloeden toegevoegd krijgt.
Daarna volgen "Felix", een mooi langzaam melodisch instrumentaal nummer, "Ta Et Steg Til Siden", een swingend uptempo melodisch nummer met een aanstekelijk terugkerend ritme, "Difference In Time", een uitstekende uptempo progressieve rock song met een psychedelische invloeden, die swingt als een trein en over gaat in "Lifeguard@Sharkbay", een fantastische uptempo progressieve rock song, die na iets meer dan 1 minuut in een trager tempo verandert, om dan weer iets meer snelheid te krijgen, die op zijn beurt verdere gaat in "Prevail To Fail" (feat. Rune Sundby), een schitterende rustige symfonische song
In "Hard To Find" laat Arabs In Aspic me genieten van een geweldige swingende uptempo rock song met een terugkerend ritme, waarbij stil zitten geen optie is en in "Vi Møtes Sikkert Igjen" schotelt de band me een prima song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme voor, die subtiele tempowisselingen heeft.

"Pictures In A Dream" van Arabs In Aspic bevat 10 heerlijke progressieve nummers met licht psychedelische invloeden waar ik vanaf de begintonen van genoten heb en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Review: Karl Bartos - The Cabinet Of Dr.Caligari (Bureau B Records, 2024) (Film Muziek)

Karl Bartos - drums en percussie uit Düsseldorf, Duitsland was van 1974 tot 1990 lid van de band Kraftwerk, waarna hij startte met zijn soloproject Electric Music, waar hij diverse LP's en singles mee uitbracht en van 1994-1995 maakte hij samen met Bernard Sumner (New Order) en Johnny Marr (ex-The Smiths) het album "Raise The Pressure", dat via EMI verscheen onder de naam Electronic.
Vervolgens schreef en produceerde hij muziek voor verschillende artiesten en bracht hij weer verscheidene singles uit, maar ook trad hij op als DJ, schreef hij enkele boeken en werd hij in 2021 opgenomen in The Hall Of Fame.
Op 9 februari 2024 brengt Bureau B Records zijn album "The Cabinet Of Dr.Caligari" als 2LP, als CD en als digitale download uit en hierop staan 37 nummers.

Het album, dat onderverdeeld is in 6 acts, start met "Prologue", waarin Karl Bartos een prachtig rustig stuk filmmuziek ten gehore brengt, dat vrij zware klanken bevat en lichtelijk dreigend over komt en dit wordt gevolgd door "Scary Memories", een nummer met een niet al te hoog tempo een terugkerend ritme en duistere melodische invloeden, "Atonal Floating", een kort stuk filmmuziek met een langzaam tempo en invloeden van rock in opposition, "Full Of Life", een orkestraal klinkend nummer met lichte klassieke invloeden, "In The Town Hall", een spannend stuk filmmuziek met diverse subtiele tempowisselingen en "At The Funfair", een dansbaar nummer met een gemiddeld tempo en vrolijke draaiorgel invloeden.
Daarna volgt act 2, die begint met "A Mysterious Crime" en hierin is iets meer dan 1 minuut het geluid van een tikkende klok te horen en dit wordt gevolgd door "At The Funfair 2", een opgewekt klinkend nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, dat tot dansen aanzet, "The Cabinet Of Dr. Caligari", een fantastisch nummer met een gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme, dat na anderhalve minuut verandert in een trager stuk muziek met melodische invloeden en een terugkerend ritme, "Jane's Theme", een kort rustig nummer met orkestrale invloeden, "March Grotesque 2", een mysterieus klinken stukje muziek, "Jane’s Theme 2", een kort rustig nummer met orkestrale invloeden en "Shadows", een zwaar en dreigend klinkend stukje met een traag tempo.
Dan volgen de nummers van act 3, waarvan het eerste "Tragic Message" is, een stukje klassiek klinkende muziek, dat in een langzaam tempo wordt gespeeld en iets over de helft van het nummer een zwaarder karakter krijgt en verder gaat in "Suspicion", een mooi stuk filmmuziek met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat enkele keren korte pauzes bevat, "Tragic Message 2", een nummer met prima filmmuziek, dat subtiele tempowisselingen heeft, "The Plan", een uitstekend nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme, "A Dark Figure", een kort licht dreigend nummer met een terugkerend ritme, "Caligari's Theme", een mysterieus klinkend stukje muziek met pauzes en een gemiddeld tempo, "Arrest Of The Suspect", een kort nummer met subtiele tempowisselingen en "Caligari's Theme 2", een vrolijk klinkend nummer met een terugkerend ritme, dat tot beweging aanzet en halverwege tijdelijk onderbroken wordt.
In "Worried Jane" van act 4 zet Karl Bartos me een prachtig rustig nummer voor, in "Interrogation" krijg ik een zwaar duister nummer in een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme te horen, in "Jane's Fear" laat hij me genieten van een kermis nummer en heb ik het idee in een draaimolen belandt te zijn, die naarmate het nummer vordert, steeds sneller gaat, in "Francis's Observation" hoor ik een kort nummer met een langzaam tempo en een terugkerend ritme, in "Cesare's Attack And Escape" schotelt hij me een weer een vrij zwaar klinkend nummer in een traag tempo voor, dat na enkele minuten verandert in een geweldig stuk filmmuziek met orkestrale invloeden en een aanstekelijk gemiddeld tempo en in "Safe And Sound" krijg ik een kort rustig melodisch nummer te horen.
Vervolgens is het de beurt voor "Francis At A Loss" van act 5, waarin ik een prachtig symfonisch gerelateerd orkestraal nummer voorgezet krijg en dit wordt gevolgd door "Caligari's Deception", een puik zwaar klinkend nummer met rock in opposition invloeden en een gemiddeld tempo, "Lunatic Asylum", een heerlijk nummer met een aanstekelijk terugkerend ritme, melodische invloeden en een gemiddeld tempo en "In Search Of The Truth", een spannend klinkend orkestraal stuk filmmuziek met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk terugkerend ritme, invloeden van rock in opposition en tempowisselingen, dat lichtelijk dreigend over komt.
Verder volgen "Out In The Field", elektronisch nummer met een terugkerend ritme en een vrij traag tempo, "The Director Rants And Rages", een spannend nummer met een niet al te hoog tempo, een terugkerend ritme en een licht dreigende uitstraling, "Scary Memories 2", een kort nummer met spookachtige invloeden en een vrij langzaam tempo, "Who’s Mad Here?", een experimenteel nummer met zware tonen en gesproken tekst, "Francis Rants And Rages", een melodisch stuk muziek met zware tonen en "Epilogue" een uitstekend nummer met een vrij rustig tempo en een licht dreigend ritme.

Ik heb erg genoten van "The Cabinet Of Dr.Caligari" van Karl Bartos, die vol verrukkelijke filmmuziek met rock in opposition invloeden staat, waarbij de muziek zo nu en dan dreigend en soms melodisch klinkt en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar een kort stuk van dit album via de youtube link onder de recensie)




maandag 15 januari 2024

Review: Schubmodul - Lost In Kelp Forest (Tonzonen Records, 2024) (Post-rock / Stonerrock)

Schubmodul uit Bochum, Duitsland, bestaat tegenwoordig uit: Christoph Kellner - drums, Fabian Franke - sologitaar en Nils Stecker - sologitaar.
De band, toen nog het duo Kellner Franke, bracht op 4 maart 2022 hun debuut album "Modul I" als digitale download via RecordJet uit en deze wordt op 23 februari 2024 gevolgd door "Lost In Kelp Forest", die via Tonzonen Records als LP, als CD en als digitale download verschijnt.

Het album, dat 6 nummers bevat, start met "Voyage", waarin Schubmodul een schitterend progressief nummer met een gemiddeld tempo ten gehore brengt, dat invloeden van stoner en post-rock bevat en swingt en gevolgd wordt door "Emerald Maze", een heerlijk nummer met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk terugkerend ritme, dat halverwege van tempo en ritme verandert en over gaat in een uptempo stuk muziek,
Daarna volgen "Renegade One", een uitstekende mix van post-rock, progressieve rock en stoner, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele minuten voor het einde meer snelheid krijgt en gaat swingen en "Silent Echoes", een swingend post-rock nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat halverwege verandert en over gaat in een stevig stonerrock nummer met een terugkerend ritme.
In "Ascension" schotelt Schubmodul me een geweldig swingend post-rock uptempo nummer voor, dat in een langzaam tempo en gesproken tekst begint en na 1 minuut over gaat in een hoger tempo en ook "Revelations" begint met gesproken woord in een rustig tempo en krijg ik na korte tijd een prima nummer met een gemiddeld tempo te horen, dat na 5 minuten iets meer snelheid en progressieve rock elementen krijgt, waardoor de muziek gaat swingen.

"Lost In Kelp Forest" van Schubmodul bevat 6 puike nummers met invloeden van post-rock en stonerrock, die gewoon lekker klinken en ik kan elke liefhebber van deze genres deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar de teaser van de single "Silent Echoes" via de youtube link onder de recensie)
 



Review: Soft Hearted Scientists - Walz Of The Weekend (Fruits De Mer Records, 2024) (Psychedelische Pop)

Soft Hearted Scientists uit Cardiff, Wales, werd in 2001 opgericht door Nathan Hall - zang en Dylan Line - akoestische gitaar, synthesizer en drums.
Ze namen in 2001 enkele cassette demo's op, waar 4 nummers op staan en trokken daarmee de aandacht van BBC Wales DJ's Adam Walton en John Rostron, die het My Kung Fu label oprichtten, waarna, in 2003, Paul Jones - 12 snarige akoestische gitaar, banjo en mandoline en Michael Bailey - basgitaar het duo kwamen versterken.
De band bracht in de loop der jaren 3 EP's, 8 singles en 5 LP's uit en was op 10 compilatie albums te beluisteren, die op verschillende labels verschenen, zoals Fruit  De Mer Records, My Kung Fu, Hip Replacement en in eigen beheer.
Op 29 juli 2019 verscheen de 7" single "Please Read Me" / "Moths Mistook Us For The Moon" via Fruits De Mer Records op gekleurd vinyl, waarvan de A-kant, een nummer van The Bee Gees is en op LP 2 van hun 4LP album "The Continuing Escapades Of The Soft Hearted Scientists" staat, dat 28 september 2020 via Regal Crabomophone Records (het sub label van Fruits De Mer Records) werd uitgebracht.
Vermeldenswaardig is, dat Marc Swordfish van Astral Asia betrokken is bij het tot stand komen van de nummers van LP 3 en LP 4, die allemaal de titel "Astral Adventure" hebben.
Op 18 mei 2023 bracht de band hun album "Waltz Of The Weekend", dat 12 nummers bevat, digitaal uit en op  11 augustus 2023 verscheen dit via The Hip Replacement als CD en hierop spelen de dummers Spencer Segelov (track 1, 2, 3, 7 en 12) en Frank Naughton (track 3, 4, 5, 6, 8, 9, 10 en 11) mee, waarbij ook het vermelden waard is dat Frank Naughton de productie van het album deed en op 27 februari 2024 wordt dit album nogmaals uitgebracht en dit keer is dat als 3LP met 4 extra nummers via Fruits De Mer Records.

Het album start met "What Grows Inside The Garden?", waarin Soft Hearted Scientists een schitterende psychedelische pop song met een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een aanstekelijk ritme bevat en dit wordt gevolgd door het titelnummer "Waltz Of The Weekend", een prachtige licht psychedelische pop song met een gemiddeld tempo, dat subtiele tempowisselingen heeft en een dansbaar ritme bevat en "Sea Anemone Song", een mooie vrij rustige song met een aanstekelijk ritme.
Daarna volgen "Rode My Bike", een uitstekende pop song met een vrolijk terugkerend ritme en een gemiddeld tempo, "Gadzooks!", een puike psychedelische song met een gemiddeld tempo en lichte ruimtelijke invloeden en "Who Loves The Moon?", een geweldige lekker in het gehoor klinkende song met een niet al te hoog tempo en een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot meezingen en meedeinen.
In "The Fixer" zet Soft Hearted Scientists me een swingende uptempo song voor, die aanzet tot dansen, in "The Things We Make" krijg ik een aanstekelijke dansbare licht psychedelische pop song met een gemiddeld tempo te horen, in "Vicious Vivian" hoor ik de band een prima pop song met een vrij rustig tempo spelen en in "Creepers And Vines", een uitstekende song met wisselende tempo's en een aanstekelijk ritme. 
Dan volgen "Venus Flytrap Song", een heerlijke psychedelische song met een niet al te hoog tempo, die tempowisselingen heeft, "Lost Mariners", een fantastische song met een vrij rustig tempo, die een terugkerend ritme en psychedelische invloeden bevat en de laatste 2 minuten experimenteel psychedelisch klinkt.
Vervolgens is het tijd voor de extra nummers, die beginnen met "Sea Annemones In The Benthic Abyss" en hierin laat de band me genieten van een prima psychedelisch nummer, dat in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld , waarna ik "The Garden Of Wavering Fronds" hoor, een lekker in het gehoor klinkende psychedelische pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme en deze wordt gevolgd door "My Bike Versus The Dandy Horse", een swingende uptempo song met een terugkerend vrolijk ritme.
Het laatste nummer heet "Walz Through The Weekend" en is een overzicht van de nummers van de LP, die door Frank Naughton vakkundig aan elkaar gesmeed zijn, waardoor er heel nieuw stuk ontstaan is, dat gewoon geweldig klinkt.

"Waltz Of The Weekend" van Soft Hearted Scientists staat vol prachtige licht psychedelische nummers, die me als muziek in de oren klinken en ik raad iedere liefhebber van dit genre deze puike schijf dan ook sterk aan.(luister naar de eerste uitgave van dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Review: The Mosquitos - In The Shadows (Area Pirata Records, 2023) (Jaren 60 / Pop)

The Mosquitos uit Long Island, New York, Amerika bestond uit: Iain Morrison - basgitaar en zang, Steven Prisco - sologitaar en zang, Vance Brescia - zang en ritme gitaar, Tony Millions - keyboards en ritme gitaar en Mitch Towse - drums.
De band bracht in 1984 hun debuut cassette "Untitled - Demos - 1983" in eigen beheer uit en deze werd gevolgd door "Untitled - Demos" (cassette 1984, eigen beheer), 
"That Was Then, This Is Now!" (12" EP, Valhalla Recording, 1985), "This Then Are The Mosquitos!" (2xCD-r, Kool Kat Musik, 19 mei 2023) en "In The Shadows", die 15 december 2023 als LP in een beperkte oplage van 300 stuks via Area Pirata Records verscheen.

Het album, dat 14 nummers bevat, begint met "You Don't Give A Hang (About Me)", waarin The Mosquitos een swingende uptempo song speelt, die een aanstekelijk vrolijk ritme heeft, dat aanzet tot dansen en dit nummer wordt gevolgd door "Don't Know Why", een fantastische jaren 60 gerelateerde beat song met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk ritme, dat uitnodigt om mee te zingen en Britse invloeden en "Quit It", een geweldige uptempo beat song met invloeden van de muziek van The Hollies, die swingt als een trein.
Daarna volgen "Darn Well", een lekker in het gehoor klinkende swingende uptempo song met rock & roll en beat invloeden, "I'm So Ashamed", een heerlijke uptempo song met jaren 60 invloeden, "Face Up To It", een uptempo song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "Ain't Necessarily", een verrukkelijke langzame song, die aanzet tot schuifelen en een hoog meezing gehalte heeft.
In "I Apologize" zet The Mosquitos me een dansbare pop song met een gemiddeld tempo voor, die orkestrale begeleiding heeft, in "Change" krijg ik een vrij zoete song te horen, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en in "I Know A Secret" laat de band me genieten van een uptempo jaren 60 gerelateerde beat song, die swingt en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Dan volgen "That Was Then, This Is Now", dat een top 20 hit voor The Monkees in 1986 was en hierin speelt de band een uitstekende pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme en "Put Your Foot Down", een swingende uptempo song met jaren 60 invloeden, die een dansbaar ritme en licht psychedelische invloeden heeft.
Verder hoor ik "If I'm Lucky", een mooie song met een gemiddeld tempo, die beweging oproept en "Do You Want To Hurt Me?", een puike uptempo pop song met een aanstekelijk dansbaar ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is.

"In The Shadows" van The Mosquitos staat vol heerlijke nummers, die invloeden van de jaren 60 hebben en ik heb hier dan ook zeer van genoten, waardoor ik iedere liefhebber van dit genre en de betere pop deze schijf van harte kan aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Review: Kreidler - Twists (A Visitor Arrives) (Bureau B Records, 2024) (Krautrock)


De uit Düsseldorf, Duitsland afkomstige band Kreidler werd begin 1994 opgericht door Thomas Klein - drums, computer en elektronica, Andreas Reihse - synthesizer, computer en elektronica, Detlef Weinrich - samples, computer en elektronica en Stefan Schneider - basgitaar, computer en elektronica.
Laatstgenoemde verliet de band in 1998 om To Rococo Rot op te richten en hij werd vervangen door Alexander Paulick, die tot 2001 de nieuwe basgitarist van Kreidler werd, om in 2008 terug te keren in de band.
In 1994 verscheen het debuut album "Riva" via een klein Parijs label, waarna meer dan 20 andere uitgaven volgden, waaronder 2 live albums en 3 soundtracks plus 9 singles en EP's.
Hun uitgaven verschenen via diverse labels, zoals: En Contresens, Stewardess, Finlayson, Captain Trip, Mute, KiffSM, Wonder, italic, Bureau-B
Het album "ABC", uit 2014, dat in Tiblisi, Georgië, opgenomen werd, is de opvolger van "DEN" uit 2012 en van het album verscheen ook een film, die, net als de film clips van "DEN" door Heinz Emigholz gemaakt werd en bij de opnamen van het album "ABC" werkte Kreidler samen met het zangkoor Georgian Singers.
Zijn album "European Song" werd door het Bureau B Records label op 7 april 2017 uitgebracht in een beperkte oplage als LP, inclusief CD op goudkleurig vinyl, als LP inclusief CD, als CD en als digitale download.
Het was echter de bedoeling een heel ander album uit te brengen, want Kreidler had al een ander album opgenomen, dat klaar lag om uitgebracht te worden, waarbij de mastering sessie voor november 2016 al geboekt was, maar door de toestand in Europa en Amerika, veranderde Kreidler van idee en begon te werken aan "European Song".
Het album, dat bestaat uit 5 spontaan geïmproviseerde nummers, werd live in de studio opgenomen.
Vervolges verschenen de digitale single "Nesindano" (3 juni 2021) en het album "Spells And Daubs" (28 januari 2022, LP, CD en digitale download) en deze zijn gevolgd door het op 12 januari 2024 verschenen zevende album van de band "Twists (A Visitor Arrives)", waarop 9 nummers staan en als LP in een beperkte oplage, als CD en als digitale download is uitgebracht en hierop spelen de volgende gastmuzikanten mee: Natalie Beridze - gesproken woord (track 6), Maxim Bosch - trombone (track 1), Timuçin Dündar - saxofoon (track 2) en Khan Of Finland - gesproken woord (track 4).

Het album start met "Polaris", waarin Kreidler een prachtig rustig stuk muziek met een aanstekelijk terugkerend ritme speelt, dat beweging oproept en dit wordt gevolgd door "Tanger Telex", een nummer met een gemiddeld tempo, lichte jazz, dance en krautrock invloeden en een terugkerend ritme en "Diver", een heerlijk krautrock nummer met een aanstekelijk dansbaar ritme en een gemiddeld tempo
Daarna volgen "Loisaida Sisters", een uitstekende song met een gemiddeld tempo, waarin Kreidler een swingende dansbare mix van krautrock en dance maakt, "Arithmétique", een geweldig swingend uptempo krautrock nummer met een licht hypnotiserend terugkerend ritme en "Hands", een fantastisch langzaam nummer met een hypnotiserend terugkerend ritme en gesproken tekst.
In "Hopscotch" laat de band me genieten van een verrukkelijk krautrock nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, in "Mount Mason" krijg ik opnieuw een 
puik krautrock nummer met een gemiddeld tempo te horen, dat een terugkerend ritme en reggae invloeden heeft, dat tot dansen aanzet en in "Kandili" zet de band me weer zo'n uitstekend swingend nummer met een terugkerend ritme voor, dat een gemiddeld tempo heeft en een aanstekelijk dansbaar ritme bevat, waarbij stil zitten geen optie is.

"Twists (A Visitor Arrives)" van Kreidler staat vol swingende krautrock nummers, waar ik van begin tot einde enorm van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van dit genre deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Review: Arabs In Aspic - The Magic Of Sin (Karisma Records, 2023) (Progressief / Psychedelisch)

Arabs In Aspic uit Trondheim, Noorwegen, werd in 1997 opgericht en bestond in eerste instantie tot 2004, waarna de band in 2006 opnieuw actief werd en tegenwoordig bestaat uit: Jostein Smeby - sologitaar en zang, Stig Arve Jørgensen - Hammond orgel, keyboards en zang, Eskil Nyhu - drums en percussie, Erik Paulsen - basgitaar en zang en Alessandro Elide - percussie.
De band bracht hun debuut album "Progeria" in 2003 als CD uit via Børse Music en deze werd gevolgd door de albums: "Far Out In Aradabia" (Børse Music 2004, CD), "Strange Frame Of Mind" (Pancromatic 2010, LP en CD), "Pictures In A Dream" (Black Widow Records 2013, LP, CD en MP3), "Victim Of Your Father’s Agony" (Black Widow Records 2015, LP, CD en MP3), "Syndenes Magi" (Apollon Records: PROG/Børse Music 2017, LP en CD), "Live At Avantgarden" (Apollon Records: PROG/Børse Music 2018, 2LP en CD) en "Madness & Magic (Karisma Records 2020, LP en CD), plus de compilatie albums "Progeria" / "Far Out In Aradabia" (Pancromatic 2011, 2LP) en "I – III" ("Progeria" / "Far Out In Aradabia" / "Strange Frame Of Mind") (Karisma Records/Børse Music 2021, 3LP box in een beperkte oplage) en de singles "Promo" (Eigen Beheer 2002, CD-r), Feat. Rune Sundby "Prevail To Fail" / "Pictures In A Dream" (Crispin Glover Records 2015, 7"), "Sad Without You" /"Italian Class" / "TV 3" (Crispin Glover Records 2015, 7"), "De Dødes Tjern" / "Step Into The Fire" (Apollon Records: PROG/Børse Music 2018, 7" en 2xMP3) en "Baklandet Café" / "Dyrevise" (Crispin Glover Records 2022, 7").
Op 1 december 2023 verscheen hun album "The Magic Of Sin", waarop 3 nummers staan, via Karisma Records als LP in een beperkte oplage van 650 stuks op 180 gram oranje met zwart marmer kleurig vinyl, als CD en als digitale download.

Het album begint met het titel nummer "The Magic Of Sin", waarin Arabs In Aspic een schitterend progressief nummer ten gehore brengt, dat in een rustig tempo start, om na korte tijd iets meer snelheid te krijgen en enkele minuten later tijdelijk weer trager wordt gespeeld, om vervolgens weer sneller te worden en een terugkerend ritme te krijgen, waarbij de muziek gaat swingen, waarna de muziek ongeveer 1 minuut voor het einde weer langzaam wordt.
Daarna volgt "Down In Darkness Pt 2", een fantastische progressieve song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, die iets voor het einde psychedelisch wordt.
In "Down In Darkness Pt 3" schotelt de band me een geweldige song met een gemiddeld tempo voor, die na 8 minuten een tempowisseling krijgt, om dan iets meer snelheid te bevatten, waardoor de muziek gaat swingen, om een minuut later jaren 70 invloeden bijgevoegd krijgt en te veranderen in een verrukkelijk stuk muziek, waarna het nummer weer een wending krijgt en experimenteel wordt en enkele minuten voor het einde over gaat in een licht psychedelische song.

"The Magic Of Sin" van Arabs In Aspic bevat 3 puike progressieve nummers, die me als muziek in de oren klonken en ik kan elke liefhebber van deze muzieksoort deze schijf dan ook zeer aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




zondag 7 januari 2024

Review: Highest Primzahl On Mars - Escape From Moronia (Sunhair Music, 2023) (Krautrock)

Highest Primzahl On Mars uit Frankfurt, Duitsland bestaat na een bezettingswisseling tegenwoordig uit: Gerd Böhme - drums, Frank Diedrich - basgitaar, Arun Kumar - sologitaar en Uli "Hank" Wagner - sologitaar.
Op 23 november 2023 verscheen hun debuut album "Escape From Moronia" via Sunhair Music als CD en als digitale download en hierop was hun voormalige gitarist Dietrich Skrock nog in de gelederen en op 16 december bracht de band het digitale nummer "Merry Christmas" uit.

Het album, dat 5 nummers bevat, start met het titel nummer "Escape From Moronia", waarin Highest Primzahl On Mars in een zwaar traag tempo begint, dat psychedelische invloeden heeft en na enkele minuten verandert in een geweldig uptempo stuk muziek, dat een swingend hypnotiserend terugkerend ritme heeft en lichte invloeden van krautrock en shoegaze bevat, om enkele minuten voor het einde over te gaan in licht psychedelische klanken.
Daarna volgt "Hung Up On A Game", een heerlijk ruimtelijk psychedelisch nummer, dat in een rustig tempo gespeeld wordt en na 2 minuten verandert in een schitterend krautrock nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.
In "Dwarfs On A Hill" laat Highest Primzahl On Mars me genieten van een schitterend krautrock nummer, dat met hoge snelheid wordt gespeeld en swingt als een trein.
Dan volgt "Herff's Cosmic Comet Ride", een fantastische mix van psychedelische muziek en progressieve rock, die met een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een licht hypnotiserend terugkeren ritme bevat, waarmee de band me in een lichte trance brengt.
Het laatste nummer heet "Foreground Radiation" en hierin krijg ik opnieuw een verrukkelijk stuk muziek voorgeschotelt, dat swingt en een terugkerend ritme heeft, waarbij stil zitten geen optie is.

"Escape From Moronia" van Highest Primzahl On Mars bevat 5 uitstekende nummers, die invloeden van krautrock en psychedelische muziek hebben en terugkerende ritmes bevatten en ik heb hier dan ook enorm van genoten, waardoor ik iedere liefhebber van deze genres deze meesterlijke schijf kan aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Review: Butterfly Bulldozer - BTF BDZ (Tempest Of Noise, 2024) (Post-Punk / Pschedelisch)

Butterfly Bulldozer uit Nantes, Frankrijk, bestaat uit: Captain Fuzz, 0B-1, Zarkor, Rocket en Professor Tricks.
De band bracht op 17 november 2023 hun digitale single "BTF BDZ" uit en deze wordt op 16 februari 2024 gevolgd door hun debuut EP "The Great Becoming Of Captain Fuzz", die via Tempest Of Noise Records als CD en als digitale download verschijnt.

Butterfly Bulldozer zet me met het nummer "BTF BDZ" een schitterende swingende uptempo rock song met tempowisselingen voor, die invloeden van punk en garagerock heeft en na iets meer dan een minuut een gesproken tekst en experimentele elementen bevat, om enkele minuten later weer verder te gaan in het begin tempo en ritme en korte tijd later over te gaan in een prachtige licht psychedelische pop song.

"BTF BDZ" van Butterfly Bulldozer is een uitstekende single, waarin invloeden van punk, garagerock en psychedelische muziek gecombineerd worden en ik heb hiervan dan ook erg genoten, zodat ik elke liefhebber van deze genres deze digitale schijf van harte kan aanraden.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)