Pagina's

zondag 25 februari 2024

Review: Mark & The Clouds - Machines Can't Hear You (Gare Du Nord, 2024) (Pop)

Mark & The Clouds is een band uit Londen, Engeland, die door Marco Magnani - zang en sologitaar werd opgericht nadat zijn band Instant Flight op een dood spoor belandde.
Hun debuut LP "Blue Skies Opening" werd gemaakt met medewerking van  bevriende muzikanten uit heden en verleden, zoals: John O'Sullivan - basgitaar, Fabio Serrone - solo- en basgitaar, Michele Rossiello - basgitaar, Javier Ayensa - sologitaar, Ian Button - drums, Shin Okajima - drums, Tiberio Ventura - drums, Ray Fontana - keyboards, Tom Hammond - trompet en Joe Hammond - trombone.
De LP, die 30 juni 2014 verscheen en 11 nummers bevat, is in een gelimiteerde oplage van 250 stuks via Mega Dodo Records uitgebracht, waarvan de eerste 100 exemplaren vergezeld gingen van een CD, waarop 4 songs staan, die niet op de LP voor komen, terwijl de CD versie 13 nummers bevat.
Ook "Cumulus", dat 10 maart 2017 via het Mega Dodo Records label verscheen, werd zowel op LP (180 gram zwart vinyl), CD en als digitale download uitgebracht en verscheen tevens in een beperkte oplage van 100 stuks op 2CD, inclusief het optreden, dat de band tijdens het Games For May 2014 deed.
Vermeldenswaardig is ook dat er op de uitgave van de LP 11 nummers staan, terwijl de CD en digitale download 15 nummers bevatten.
De band, die tegenwoordig bestaat uit: Marco Magnani, John O'Sullivan en Shin Okajima en gastmuzikanten Tom Hammond en Joseph Hammond, bracht in eigen beheer de CD "Live At The Half Moon" op 12 november 2020 uit, die 24 mei 2015 te Putney opgenomen werd en op 22 december 2020 verscheen de digitale kerst song "Santa Claus Is Out Of Tune".
Hun album "Waves", waarop 15 nummers staan, is 14 mei 2021 via Gare Du Nord Records als CD en als digitale download verschenen en dit album werd op 19 oktober 2021 gevolgd door de 7" vinyl single "You And Me In Space" / "Clocks", die via het Amerikaanse label Hypnotic Bridge Records werd uitgebracht.
Op 8 maart 2024 brengt Gare Du Nord Records hun album "Machines Can't Hear You", waarop 17 nummers staan, als CD en als digitale download uit en hierop spelen de volgende gastmuzikanten mee: Tom Hammond - trompet (track 5, 11 en 16), Joseph Hammond - trombone (track 5, 11 en 16), Tiberio Ventura - drums (track 12), Rachel Kashi - keyboards (track 1, 14 en 15), Lucie Rejchrtova' - keyboards (track 6, 8 en 16) en Javier Ayensa - akoestische gitaar (track 2 en 6).

Het album start met "What Happened To The Future?", waarin Mark & The Clouds een lekker in het gehoor klinkende pop song met een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een vrolijk aanstekelijk dansbaar ritme heeft en gevolgd wordt door "Graves For You And Me", een geweldige swingende song met een gemiddeld tempo, waarbij stil zitten niet aan de orde is, "Underground", een mooie rustige pop song met een terugkerend ritme, die een enigszins droevige uitstraling heeft en "The World Is Falling", een heerlijke uptempo rock song, die van begin tot einde swingt en een aanstekelijk ritme heeft.
Daarna volgen "Soul Of Nature", een schitterende pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, "The Shadow", een puike song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme, "South 42 Westerly", een uitstekende uptempo song met een ritme, waarbij het moeilijk is stil te blijven zitten en "In The Blink Of An Eye", een song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme.
In "What Can I Do?" zet Mark & The Clouds me een dansbare song met een gemiddeld tempo voor, in "The Cry Of The Wind" krijg ik een prachtige pop song met een niet al te hoog tempo te horen, in "Swearing At The Moon" laat de band me genieten van een prima song met een gemiddeld tempo en een vrolijk klinkend aanstekelijk tempo en in "The Sun Goes Down" schotelt de band me een song met een gemiddeld tempo, waar subtiele tempowisselingen in zitten.
Dan volgen "Heart At The Speed Of Sound", een lekker klinkende song met een gemiddeld tempo, die aanzet tot dansen, "Walking Dead Man", een song met een gemiddeld tempo, die beweging oproept en "The Age Of Clowns", een fantastisch 11 minuten durend nummer met progressieve rock en melodische invloeden en een terugkerend ritme.
Verder hoor ik de bonus nummers "Robotic Man", een uptempo song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "Two Minds In My Head", een geweldige rock song met een.
gemiddeld tempo en lichte acid rock invloeden

"Machines Can't Hear You" van Mark & The Clouds bevat 17 verrukkelijke pop songs, waar ik van begin tot einde erg van genoten heb en ik raad elke liefhebber van de betere pop en rock deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten