Pagina's

maandag 12 februari 2024

Review: Tigers On Opium - Psychodrama (Heavy Psych Sounds, 2024) (Rock)

Tigers On Opium uit Portland, Oregon, Amerika bestaat uit: Nate Wright - drums en zang, Charles Hodge - basgitaar en zang, Juan Carlos Caceres - zang, sologitaar, synthesizer en piano en Jeanot Lewis-Rolland - sologitaar en zang.
De band bracht op 11 december 2020 hun digitale EP "Dark Electric" uit en deze werd gevolgd door: "I May Sound Like A Drunk​.​.​. But I Feel Like A Matador" (digitale EP, 18 januari 2021), "503​.​420​.​6669​.​vol_one" (album cassette in een beperkte oplage en digitale download, 22 januari 2021), "The Perfect Cocktail" (digitale single, 15 januari 2022), "503​.​420​.​6669​.​vol_two" (album cassette in een beperkte oplage en digitale download, 28 januari 2022) en op 1 maart 2024 verschijnt hun album "Psychodrama" via Heavy Psych Sounds als testpersing LP in een zeer beperkte oplage van 15 stuks op zwart vinyl, als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op blauw zwart rood gestreept vinyl, als LP in een beperkte oplage van 400 stuks op mosterd geel vinyl, als LP op zwart vinyl, als digipack CD en as digitale download en dit bevat 10 nummers.

Het album begint met "Ride Or Die", waarin Tigers On Opium een prachtige langzame song speelt, die gevolgd wordt door "Black Mass", een heerlijke swingende rock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat tot dansen uitnodigt en "Diabolique", een uitstekende uptempo hardrock song, die swingt.
Daarna volgen "Retrovertigo", een mooie langzame song met een terugkerend ritme, "Sky Below My Feet", een geweldige uptempo hardrock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en tempowisselingen en "Paradise Lost", een lekker in het gehoor klinkende uptempo rock song, die tot dansen aanzet.
In "Radioactive" zet Tigers On Opium me een fantastische song met een gemiddeld tempo en een dansbaar terugkerend ritme voor, die in rust eindigt en in "Wall Of Silence" krijg ik een schitterende langzame song te horen, die tot schuifelen aanzet.
Verder volgen "Separation Of The Mind", een verrukkelijke hardrock song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme en "Ride Or Die (reprise)", een vervolg van de begin song die in een langzaam tempo gespeeld wordt.

"Psychodrama" van Tigers On Opium bevat 10 puike rock nummers, die gewoon lekker klinken en ik raad iedere liefhebber van de betere rock dan ook aan deze prima schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar 2 nummers van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten