Pagina's

maandag 22 april 2024

Review: Custard Flux - Einsteinium Delirium (Friends Of The Fish, 2024) (Progressieve Rock)

Custard Flux is project van multi-instrumentalist Gregory Curvey uit Detroit, Amerika, die het meest bekend is van zijn band The Luck Of Eden Hall.
Hij bracht op 1 juni 2018 zijn debuut album "Helium" uit als 2LP, als CD en als digitale download en deze werd gevolgd door: "Helium Box Set Bonus" (digitaal album, 1 november 2018), "Echo" (LP, CD en digitale download, 1 juli 2019), "Echo LP Bonus" (CD en digitaal album 14 maart 2020), "Oxygen" (LP, CD en digitaal album, 3 juli 2020), "Custard Flux Live In Chicago" (digitaal album, 5 mei 2023) en "Phosphorus", dat in eigen beheer werd uitgebracht en als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op wit vinyl met een tekst vel, ansichtkaarten en een herbruikbare plastic zak, als LP in een beperkte oplage van 50 stuks op luchtblauw vinyl met een tekst vel, ansichtkaarten en een herbruikbare plastic zak, als CD in een beperkte oplage en als digitale download verscheen.
Hierop spelen de volgende muzikanten: Vito Greco - sologitaar en Portugese gitaar, Timothy Prettyman - dubbele bas, Mars Williams - saxofoon en Jay Tausig - dwarsfluit en achtergrondzang en Gregory Curvey - zang, sologitaar, harmonium, piano, klavecimbel, autoharp, drums en percussie.  
Op 7 juni 2024 verschijnt het album "Einsteinium Delirium", dat 10 nummers bevat, via Friends Of The Fish als LP in een beperkte oplage van 100 stuks op 180 gram rood vinyl, als LP in een beperkte oplage op cyaan blauw en rood 180 gram vinyl, als CD in een beperkte oplage van 200 stuks en als digitale download.
Het album is vooraf gegaan door de digitale singles "Right Now Here In Time" (22 januari 2024) en "Equinox" (19 april 2024) en hierop spelen Gregory, Vito en Timothy en drummer Nick Pruett de muziek en tevens speelt gastmuzikant Andy Thompson - mellotron

"Einsteinium Delirium" begint met "Peace And Love", waarin Custard Flux een heerlijke progressieve rock song met een gemiddeld tempo speelt, die swingt als een trein en deze wordt gevolgd door "Burning In The Sun", een uitstekende uptempo progressieve rock song met een terugkerend ritme.
Daarna volgen "Kingdom Come", een puike song met een gemiddeld tempo en een hoog meezing gehalte en de single "Equinox", een fantastische uptempo licht psychedelische rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme en subtiele tempowisselingen. 
In "Transmutation" schotelt Custard Flux me een prima instrumentaal psychedelisch nummer met een terugkerend ritme, een gemiddeld tempo en ruimtelijke invloeden voor en in "Right Now Here In Time" laat de band me genieten van een schitterende swingende uptempo poprock song met een terugkerend ritme waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Dan volgen "Open Wide", een swingende rock song met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk ritme, subtiele tempowisselingen en progressieve rock invloeden en "Time For Me To Go", een progressieve rock song met een terugkerend ritme en een aanstekelijk ritme.
Verder volgen "Valentine", een lekker in het gehoor klinkende song met een gemiddeld tempo en jaren 70 invloeden en "Fat Man", een verrukkelijk instrumentaal progressief rock nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk terugkerend ritme.

"Einsteinium Delirium" van Custard Flux is een fantastische plaat met geweldige progressieve rock nummers, waarmee ik enorm van genoten heb en ik raad iedere liefhebber van deze muziekstijl deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten