Pagina's

zondag 12 mei 2024

Review: Hanford Flyover - Garden Of Earthly Delights (Crustacean, 2024) (Psychedelische Pop)

Hanford Flyover uit Louisville en Staffordshire, Kentucky, Amerika werd door Josh Bowler - sologitaar, keyboards en achtergrondzang en Holy Bowler - zang en keyboards opgericht, die samen met Ian Turner - bas- en sologitaar, drums en keyboards de band vormen.
De band bracht op 27 januari 2019 hun debuut single "Just Another Day" als 7" op zowel geel als blauw vinyl via Fruits De Mer Records uit en tevens als digitaal nummer, waarna op 17 februari 2019 hun digitale debuut album "FreeFall" volgde en deze werd op 22 mei 2020 gevolgd door de digitale EP "All We Have Is Now".
Op 21 juni 2021 verscheen hun album "Hanford Tape Sessions", waar 9 nummers op staan, via Friends Of The Fish als LP in een zeer beperkte oplage van 200 stuks, als CD gestoken in een LP hoes en als digitale download en op 7 april 2023 verscheen het digitale album "Source", waarop 16 nummers staan en dit werd op 11 oktober 2023 als CD uitgebracht door Friends Of The Fish.
Op 10 juni 2024 verschijnt de 7" single "Garden Of Eathly Delights" / "You Can Never Come Down" in een beperkte oplage via Crustacean, een sublabel van Fruits De Mer Records en het vermelden waard is, dat beide songs covers zijn van de band The United States Of America.

In "Garden Of Earthly Delights" laat Hanford Flyover me genieten van een fantastische uptempo psychedelische pop song, die ruimtelijke invloeden en een dansbaar ritme bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en in "You Can Never Come Down" zet de band me een lekker in het gehoor klinkende psychedelische song met een gemiddeld tempo voor, die ook in deze song ruimtelijke invloeden heeft en een aanstekelijk ritme bevat.

"Garden Of Earthly Delights" van Hanford Flyover bevat 2 schitterende psychedelische songs waar ik enorm van genoten heb en ik raad elke liefhebber van dit muziekgenre deze 7" single dan ook zeer aan.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten