Pagina's

zondag 20 oktober 2024

Review: Paul Lake - Dear Mr.Fantasy (Friends Of The Fish, 2024) (Psychedelisch)

Paul Lake - zang en gitaar uit Londen, Engeland is het meest bekend van de band The Chemistry Set, waar hij diverse albums en singles mee uit heeft gebracht.
In december 2014 verschijnt zijn eerste solo single via Friends Of The Fish in een zeer beperkte oplage van 80 stuks op 7" vinyl en deze bevat 2 covers.

Op kant A staat "Dear Mr. Fantasy" (van  Traffic) en hierin zet Paul Lake me een heerlijke progressieve psychedelische song met een gemiddeld tempo voor, die een aanstekelijk ritme bevat (luister naar een gedeelte van dit nummer via de youtube link onder de recensie) en op kant B laat hij me genieten van The Rollings Stones cover "Child Of The Moon", die eveneens in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een hoog meezing gehalte en progressieve rock elementen heeft.

De single "Dear Mr. Fantasy" / "Child Of The Moon" bevat 2 uitstekende covers van deze nummers en ik heb hiervan dan ook met volle teugen kunnen genieten, waardoor ik liefhebbers van jaren 60/70 muziek deze schijf dan ook zeer aanraad.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten