Pagina's

zondag 20 oktober 2024

Review: Tolouse Low Trax - Kiosque Versions (Bureau B Records, 2024) (Krautrock / Elektro)

Tolouse Low Trax is het alias van Detlef Weinrich uit Dusseldorf, Duitsland, die eveneens in de band Kreidler actief is.
Hij bracht op 23 april 2010 zijn debuut solo album "Tolouse Low Trax - Mask Talk" als CD en als digitaal album uit en deze werd gevolgd door het album "Jeidem Fall", dat 11 april 2016 als CD en als digitaal album verscheen.
Vervolgens werden deze eerste 2 albums opnieuw uitgebracht als LP's, die in beperkte oplagen verschenen (5 mei 2017 en 31 juli 2020), waarna "Jumping Dead Leafs" (LP in een beperkte oplage, CD en digitaal album) en "Tolouse Low Trax EP - Repress" (EP in een beperkte oplage op 12" vinyl, digitale EP) volgden en op 27 januari 2023 bracht Bureau B Records zijn album "Leave Me Alone" uit als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op transparant vinyl, als CD en als digitaal album.
Op 20 september 2024 bracht dit label zijn compilatie album "Kiosque Versions" uit als LP, als CD en als digitale download, waarvan hij zelf de 7 nummers bepaalde.

Het album begint met "Subghosts" (Tolouse Low Trax Rework), waarin Tolouse Low Trax een fantastische mix van krautrock en elektro in een gemiddeld tempo en een licht hypnotiserend terugkerend ritme ten gehore brengt, waarbij stil zitten geen optie is en dit nummer wordt gevolgd door "A Song And A Photo Novela" (Simo Cell 'Fabulous Santa' Edit), een experimenteel elektro nummer met een terugkerend ritme en "Dawn Is Temporal" (Beat Detectives Dawn Redub), een uitstekend nummer met een gemiddeld tempo en krautrock elementen.
Daarna volgen "Milk In Water" (Grim Lusk's Dub Version), een geweldig swingend uptempo krautrock nummer met ruimtelijke elementen en "Rushing Into Water" (Joakim's Elemental Edit), een heerlijk elektro nummer met gesproken woord, een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo.
In "Tristeros Empire" (Ido Plumes Blazer Quest Mix) zet Tolouse Low Trax me een verrukkelijk swingend uptempo elektro nummer, dat beweging oproept en in "Make Friends" (Froid Dub Rework) krijg ik een lekker in het gehoor klinkend nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme voorgezet, dat een aanstekelijk dansmaar ritme bevat, waarbij het moeilijk is om niet in beweging te komen.

"Kiosque Versions" van Tolouse Low Trax is een puike plaat, die vol terugkerende ritmes staat en elementen van krautrock en elektro bevat en ik raad liefhebbers van deze genres deze schijf dan ook sterk aan.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)




Geen opmerkingen:

Een reactie posten