Pagina's

maandag 28 april 2014

Review: Three Dimensional Tanx - I Am Go (Sunstone Records, 2014) (Psychedelische Garagerock)

Three Dimensional Tanx, die na enkele bezettingswisselingen bestaat uit: Spacey, Loz, Sean, Richard en Pete, komt uit Lancaster en Manchester, Engeland en werd in 2004 opgericht.
De band speelde in die 10 jaar na oprichting onder andere met White Hills, Gnod, The Cosmic Dead, Lucid Dreams, Helicon, Trembling Bells en andere Britse psychedelische bands en als begeleidings-band van krautrock legende Damo Suzuki, maar ook trad de band op met Linder tijdens Tate Britain en speelde op dekunst expositie van Spaceman 3.
Hun single "I Am Go", uit 2014, is in een beperkte oplage van 300 stuks op 7" vinyl uitgebracht door het Sunstone Records label en daarvan worden er 150 tijdens optredens verkocht.

De A-kant "I Am Go" is een, 2 minuten durende, heerlijk klinkende psychedelische garagerock song, die in een hoog tempo gespeeld wordt, waarbij het psychedelische effect door het orgel gecreƫerd wordt. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
De andere kant van de single heet "Loose Id Syd" en hierin hoor ik de band een fantastische swingende uptempo garagerock song spelen, die me lichtelijk aan bands als The MC5 en The Stooges doet denken en net als de A-kant lekker psychedelisch klinkt.

Three Dimensional Tanx heeft me met de single "I Am Go" volledig weten te overtuigen van hun muzikale talent en ik kijk dan ook reikhalzend uit naar een album van deze geweldige band.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten