Pagina's

maandag 16 februari 2015

Review: Second Moon Of Winter - One For Sorrow, Two For Joy (Denovali Records, 2014) (Avant-Garde / Jazz)

Second Moon Of Winter is een trio uit Myrtleville (Cork), Ierland, dat bestaat uit: Kim Sheehan - zang, Tom Hodge - clarinet en Ari Sheehan - sologitaar.
"One For Sorrow, Two For Joy", waarop 6 nummers staan, is het debuut album van de band, dat, in januari 2015, via het Denovali Records label zowel op CD als op LP en MP3 is uitgebracht, waarbij van de vinyl uitgave een gelimiteerd aantal LP's op doorzichtig vinyl is geperst.

Het album, dat in 4 sessies geschreven en live opgenomen is, in een kelder dicht bij zee te Cork, start met "Those Days Are Gone", waarin ik een schitterende mix van avant-garde, soundscapes en jazz invloeden te horen krijg, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Daarna krijg ik "Come Around" te horen en hierin laat de band me genieten van een fantastische zang, die ondersteund wordt door heerlijke soundscapes en invloeden uit de free jazz.(luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
Dan volgt "Ghandi Missed The Train" dat met soundscapes en free jazz start, waarna de zang, die tegen opera zang aan zit, in valt en ik een geweldig stukje experimentele avant-garde muziek te horen krijg, dat gevolgd wordt door "Two Magpies" en in dit nummer schotelt de band me een uitstekende mix voor van jazz en avant-garde, die zo nu en dan iets experimenteel klinkt.
In "Cigarette" krijg ik opnieuw de geweldige zangkunst van Kim te horen, die door heftige gitaar klanken en clarinet wordt begeleid, waardoor er een fantastisch spannend geheel ontstaat en in "Where The Blue Meets The Green" laat de band me een schitterende mix horen van soundscapes, avant-garde en jazz, die in een rustig tempo gespeeld wordt.

Het debuut album van Second Moon Of Winter is een geweldige Lp geworden, waarmee het trio me van begin tot einde in de ban van hun fantastische muziek heeft weten te houden en ik kan deze plaat dan ook voor de volle 100% aanraden aan elke liefhebber van zowel, avant-garde, soundscapes en jazz.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten