Pagina's

maandag 17 augustus 2015

Review: Vibravoid - Stepping Stone (Fruits De Mer Records, 2015) (Psychedelische Rock)

Vibravoid werd in 2000 te Düsseldorf, Duitsland, opgericht en bestaat uit: Christian Koch - zang en sologitaar, Robert Braune - drums en M. Lammert - basgitaar en de band heeft zich muzikaal laten inspireren door o.a. (een vroege) Pink Floyd, Electric Prunes, Strawberry Alarm Clock en Spacemen 3 en talloze psychedelische progressieve rock bands.
Sinds 2000 heeft de band diverse LP's en CD's uitgebracht via verschillende labels, zoals: Triggerfish, Nasoni, Anzitisi Records, Krauted Mind Records, Herzberg Verlag en Sulatron.
Nadat ze begin 2013 hun eigen label, Stoned Karma, hebben opgericht, verschijnen daarop hun platen, maar ook staat de band met een nummer ("Nearby Shiras", een cover van Kalacakra) op de LP Head Music van het Fruits De Mer Records label en is er een 7" vinyl single uitgebracht via dat zelfde label uit Engeland, die
3 covers bevat.
Van de single, die 7 september 2015 in een beperkte oplage op gekleurd vinyl verschijnt, zullen geen CD's en downloads gemaakt worden, op enkele promo's na.

De single start met het nummer "(I'm Not Your) Steppin' Stone", waar The Monkees in de jaren 60 een hit mee hadden en hierin krijg ik een geweldige lekkere psychedelische uitvoering te horen, die gevolgd wordt door een fatastische uitvoering van "Hole In My Shoe" (Traffic) en in deze psychedelische song  wordt de band bijgestaan door jazz zangeres Viola Road uit Italië. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Het laatste nummer van de single heet "The White Ship" (H.P.Lovecraft) en daarin laat de band me genieten van een zeer psychedelische song, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en een spookachtig geluid bevat.

Vibravoid heeft met de single "Steppin' Stone" weer een geweldig werkje afgeleverd, dat in geen enkele collectie van psychedelica liefhebbers mag ontbreken, oftewel: Verplichte kost!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten