Pagina's

maandag 17 augustus 2015

Review: The Lone Crows - Live At Freak Valley Festival (World In Sound, 2015) (Bluesrock)

De Amerikaanse band The Lone Crows startte als middelbare school project, toen Joe Goff - drums en percussie en Andy Battcher - basgitaar samen met Julian Manzara - sologitaar een band vormden.
De band begon met het maken van trash en progressieve metal en het schrijven van nieuwe nummers en ging op zoek naar een zanger, die hun nummers kon zingen.
Halverwege 2009 kwam zanger/sologitarist Tim Barbeau bij het trio en ging de band onder de naam Heart Of Bristol maken, waarbij ook andere muziekstijlen gespeeld werden.
Eind 2011 deed de kans zich voor om opnamen te maken in de MCTC Sound Lab Studio's te Minneapolis en veranderde de band van naam in The Lone Crows, om de muzikale invloed van bluesrock beter weer te geven in de bandnaam.
Hun debuut LP "The Lone Crows" werd in 3 maanden tijd opgenomen en uitgebracht en verscheen eind mei 2012, waarna een uitgebreide promotie toer volgde.
De LP werd goed door de schrijvend pers ontvangen en de band kreeg lovende recensies uit Griekenland, Engeland, Australië, Brazilië en Amerika en hun muziek werd op de radio in Canada en Kroatië gedraaid, waardoor de band de aandacht trok van het Duitse label World In Sound, die hun CD in 2013 geremasterd op CD uitbracht.
Ook het Britse Rough Trade label bracht hun debuut album in een geremasterde versie op de markt, waarna een Europese toer van de band volgde.
In 2014 bracht de band hun tweede album via het World In Sound label uit, getiteld "Dark Clouds", om opnieuw te gaan toeren en tijdens deze toer werden de opnames gemaakt voor hun CD "Live At Freak Valley Festival".
De CD, die ook nu weer door World In Sound is uitgebracht, werd 29 mei 2014 tijdens het Freak Valley Festival te Netphen-Deuz, Duitsland opgenomen en gemixt en gemasterd door Tom Barbeau.

Het album bevat 8 nummers en start met "Introduction", waarin de band wordt geïntroduceerd, waarna er wordt begonnen met "Lone Crow" en daarin krijg ik een schitterende swingende mix van hard- en bluesrock te horen, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, dat halverwege iets wordt opgevoerd. (luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
De band vervolgt met "Next Thing I Know" en hierin hoor ik een lekker in het gehoor klinkende swingende bluesrock song, waarbij het moeilijk is stil te blijven zitten en deze wordt gevolgd door "Anger", waarin de band een vrij rustige bluesrock song speelt.
Daarna laat de band me genieten van "The Dragon", een heerlijke progressieve bluesrock song, die enkele prima tempowisselingen bevat en in "Dark Clouds" krijg ik eveneens een fantastische progressieve bluesrock song te horen.
Dan volgt "Speechless", waarin de band een geweldig mooi rustig instrumentaal bluesrock nummer speelt, waarna ik het laatste nummer van de CD hoor, dat "The Crawl" heet en daarin wordt me opnieuw een schitterende progressieve bluesrock met diverse tempowisselingen voor geschoteld, waarin de band halverwege versneld een een heftig stukje rock laat horen, om vervolgens terug te keren naar een rustiger tempo en op die manier het nummer af te sluiten.

De CD The Lone Crows "Live At Freak Valley Festival" bevat lekkere swingende progressieve bluesrock songs en ik kan elke liefhebber van dit genre het album dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten