Pagina's

zaterdag 11 januari 2020

Review: Paul Di'Anno - Hell Over Waltrop Live In Germany (Metalville Records, 2020) (Hardrock)

In de zomer van 2006 werd ex-Iron Maiden zanger Paul Di'Anno (Paul Andrews) uit Londen, Engeland, gevraagd of hij met zijn Duitse band Phantoms Of The Opera op 27 augustus 2006 op het dorpsfestival te Waltrop wilde optreden.
De band bestond in die tijd uit: Paul Di'Anno - zang, Andy - sologitaar, D.D. - sologitaar, Gonzo - basgitaar en Dom - drums.
Het complete optreden werd vastgelegd door producer Thomas Mergler, maar eenmaal thuis gekomen vond deze de banden niet goed genoeg door een fout van de monitor bedienden, maar na 12 jaar vond hij de opnamen terug en met behulp van moderne technieken, wist hij ze op te knappen.
Het resultaat hiervan is te beluisteren op het album "Hell Over Waltrop", dat 14 nummers bevat en 31 januari 2020 via Metalville Records als CD en als digitale download wordt uitgebracht.

Het album begint met "Prowler", waarin de band een heerlijke swingende uptempo rock song speelt, die enkele tempowisselingen bevat en acid rock invloeden heeft, waarna "Murders In The Rue Morgue" volgt en ik een schitterende rock song voorgeschoteld krijg, die rustig begint, maar na korte tijd verandert in een uptempo hardrock song en gevolgd wordt door "Impaler", een geweldige swingende hardrock song, die met hoge snelheid gespeeld wordt en "Remember Tomorrow", een fantastische rustige song, die melodische invloeden heeft.
Daarna volgen "Children Of Madness", een uptempo rock song, die swingt en een aanstekelijk dansbaar terugkerend ritme heeft, "Marshall Lokjaw", een uitstekende swingende snelle hardrock song, "The Living Dead", een verrukkelijke song, die in een langzaam tempo gespeeld wordt en rustig uitstraalt.
In "The Beast Arises" speelt Phantoms Of The Opera weer een uitstekend hardrock nummer in een gemiddeld tempo (luister naar een gedeelte van dit nummer via de youtube link onder de recensie), in "The Faith Healer" laat de band me genieten van een geweldige cover van het nummer van The Sensational Alex Harvey Band en in "The Phantom Of The Opera" krijg ik een weer zo'n snel hardrock nummer te horen, dat swingt en daarbij is stil zitten geen optie.
Dan volgen "Transylvania", waarin de band me verrast door een fantastisch instrumentaal uptempo nummer te spelen, dat tempowisselingen bevat en swingt als een trein en deze wordt gevolgd door "Running Free", een lekkere swingende uitvoering van deze song, die me weer in beweging zet en nadat het aanwezige publiek om een toegift heeft geroepen, speelt de band de Ramones cover "Blitzkrieg Bop", waarin de band in hoge snelheid dit nummer ten gehore brengt, dat gevolgd wordt door de even snelle punk song "Sanctuary", die enkele tempowisselingen bevat.

"Hell Over Waltrop Live In Germany" van Paul Di'Anno is een geweldige weergave van het concert en staat vol schitterende rock nummers, die ik elke liefhebber van hardrock kan aanraden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten