Pagina's

zaterdag 11 januari 2020

Review: Wish - Stay Here My Friends (Wish Records, 2019) (Progressieve Symfonische Rock)

Wish uit Rome, Italiƫ werd in 1992 opgericht en bestaat, na enkele bandbezettingswisselingen, uit: Piergiorgio Franceschelli - zang, Giorgio Simonetti - solo-, basgitaar en achtergrondzang, Salvatore Patti - keyboards en Massimo Mercurio - drums.
Ondanks het feit, dat de band al zo lang bestaat, is "Stay Here My Friends", dat op 28 september 2019 in eigen beheer op hun Wish Records als CD en als digitale download is uitgebracht, het debuut album van de band, voor zover ik weet en in hun eigen BbBox studio opgenomen.

Het album, dat 6 nummers bevat, start met "Like A Yes", waarin de band een geweldig instrumentaal progressief symfonisch rock nummer ten gehore brengt, dat diverse tempowisselingen heeft en sterke invloeden van de muziek uit de jaren 70 bevat en gevolgd wordt door "Deep Wish", een prachtige rustige symfonische rock song, die op de helft van het nummer meer snelheid krijgt, waarbij het ritme verandert en de muziek gaat swingen, om tegen het einde terug te keren in het rustige tempo.
Daarna volgt "Dancing With Myself", eveneens een mooie rustig startende rock song, die langzaam aan iets meer sneller wordt, om halverwege over te gaan in een schitterend stuk, waarin het pianospel centraal staat.
In "Scrambled Eggs" laat Wish me genieten van een fantastisch nummer, dat in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en halverwege iets steviger wordt en progressieve rock invloeden krijgt en in "Church" schotelt de band me afwisselende song voor, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en diverse subtiele tempowisselingen heeft.
Als laatste volgt de titelsong "Stay Here My Friends", waarin de band opnieuw een uitstekende rustige song speelt, die halverwege versneld wordt en meer symfonische invloeden krijgt en tevens diverse tempowisselingen bevat.

"Stay Here My Friends" van Wish is een heerlijke CD, die verrukkelijke symfonische muziek bevat, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan liefhebbers van dit genre, deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten