Pagina's

maandag 23 maart 2020

Review: Dynazty - The Dark Delight (AFM Records, 2020) (Melodische Rock)

Dynazty uit Stockholm, Zweden werd in 2007 opgericht en bestaat uit: Nils Molin - zang, Love Magnusson - sologitaar, Mike Lavèr - sologitaar, Jonathan Olsson - basgitaar en Georg Härnsten Egg - drums.
De band bracht in 2009 hun debuut album "Bring The Thunder" uit, gevolgd door: "Knock You Down" (2011), "Sultans Of Sin" (2012), "Renatus" (2014), "Titanic Mass" (2016) en "Firesign" (2018).
Op 2 april 2020 verschijnt hun album "The Dark Delight" via AFM Records in een beperkte oplage van 600 stuks als 2LP op goudkleurig vinyl en als digitale download.

Het 2LP album bevat 13 nummers, waarvan het eerste van kant A "Presence Of Mind" heet en hierin speelt de band een schitterende stevige hardrock song, die tempowisselingen heeft en een melodisch ritme bevat (luister naar  dit nummer via de YouTube link onder de recensie) en deze wordt gevolgd door "Paradise Of The Architect", een geweldige uptempo rock song, die swingt als een trein, in een vrij hoog tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme bevat.
Daarna volgen "The Black", een swingende melodische rock song, die aanzet tot dansen en "From Sound To Silence", een fantastische uptempo melodische rock song, die swingt en een aanstekelijk ritme heeft, dat aanzet tot dansen.
Kant B begint met "Hologram", een mooie song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een hoog meedein gehalte heeft en gevolgd wordt door "Heartless Madness", een swingende hardrock song, die een aanstekelijk vrolijkritme heeft en "Waterfall", een geweldige swingende uptempo melodische rock song, waarbij stil zitten geen optie is.
Op kant 3 hoor ik als eerste "Threading The Needle" en hierin zet Dynazty me opnieuw zo'n uitstekende rock song voor, die tempowisselingen bevat en zeer dansbaar is en deze wordt gevolgd door "The Man And The Elements", een verrukkelijke mix van folkrock en melodische hardrock, die tempowisselingen bevat en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft, waar ik vrolijk van word en "Apex", een uptempo rock song te horen krijg, die in een hoog tempo gespeeld wordt en ook nu weer tempowisselingen bevat en aanzet tot dansen.
Dan volgen de nummers van kant D, waarvan de eerste "The Road To Redemption" heet en ik een heerlijke aanstekelijke song te horen krijg, waarna de titel song "The Dark Delight" volgt en de band nogmaals zo'n swingende dansbare song ten gehore brengt, die subtiele tempowisselingen heeft en me weer in beweging zet en het extra nummer "The Shoulder Devil", eveneens een lekker in het gehoor klinkende melodische rock song, die swingt en aan zet tot dansen.

De 2 LP "The Dark Delight" van Dynazty bevat 13 schitterende uptempo nummers, die swingen, aanstekelijke ritmes bevatten en uitnodigen om te gaan dansen en ik kan liefhebbers van melodische hardrock deze dubbelaar dan ook van harte aanbevelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten