Pagina's

zondag 9 augustus 2020

Review: Natskygge - Natskygge (Kozmik Artifactz Records, 2020) (Progressieve Rock)

Natskygge uit Esbjerg, Denemarken bestaat uit: Thomas Iversen - zang en sologitaar, Martin Lykkegaard - sologitaar, Dan Kunstmann - basgitaar en Thomas Sørensen - drums.
De band bracht op 1 april 2018 hun debuut EP "Lidt Efter Lidt" als digitale download uit, die op 18 oktober 2019 gevolgd werd door de single "Drømme Falder", waarna op 13 december 2019 hun single "På Hjørnet Af Galaksen" als voorloper van hun debuut album "Natskygge", waarop 8 nummers staan, verscheen, die op 21 augustus 2020 in een beperkte oplage als LP via Kozmik Artifactz Records wordt uitgebracht.

Het album, dat in het Deens gezongen wordt, start met "Filmmer", waarin de band een schitterende progressieve rock song in een niet al te hoog tempo ten gehore brengt, die invloeden van de jaren 70 muziek heeft ne deze wordt gevolgd door "Kaptajnen", een mooie rustige poprock song, die iets over de helft van het nummer in een hoog tempo over gaat, dat psychedelische invloeden bevat.
Daarna volgen de single "Dromme Falder", een uitstekende aanstekelijke pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en me enigszins aan de muziek van Uffe Lorenzen (Spids Nøgenhat, Baby Woodrose) doet denken (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Silhuetter Af Liv", een heerlijke progressieve rock song met een gemiddeld tempo, die een aanstekelijk dansbaar terugkerend ritme heeft.
In de single "Pa Hjornet Af Galaksen" hoor ik Natskygge een geweldige zware trage progressieve rock song spelen, die enkele subtiele tempowisselingen heeft en in "Oceaner" zet de band me nogmaals zo'n puike rock song voor, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Vervolgens speelt de band "Rogslor", eveneens een rustig nummer, dat lichte folk en psychedelische invloeden heeft en een terugkerend ritme bevat en "Livets Kulor", een rustig nummer, dat psychedelisch begint, invloeden van jazz heeft en iets over de helft heftiger wordt en zwaarder klinkt.

"Natskygge" van Natskygge is een uitstekende debuut LP, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook aanraden, aan iedere liefhebber van progressieve muziek.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten