Pagina's

maandag 26 oktober 2020

Review: Bergeton - Miami Murder (Meus Records / Darkhan Music, 2020) (Elektro)

Bergeton uit Oslo, Noorwegen, is het elektronische muziek project van Morten Bergeton Iversen, die ook wel bekend staat als Teloch van de black metal band Mayhem.
Morten begon te experimenteren met zijn elektronische geluiden in de periode 2000-2005 en "Miami Murder", dat hij in 2018 schreef en opnam is zijn debuut album en verscheen 23 op oktober 2020 via Meus Records / Darkhan Music als LP, CD en als digitale download.

Het album, dat 8 nummers bevat, begint met "Arabian Nights", waarin Morten een geweldige swingende elektronisch rock nummer speelt, dat mysterieuze Oosterse en dance invloeden bevat en tempowisselingen heeft en gevolgd wordt door "Depeche Load", een fantastisch elektro nummer, dat met hoge snelheid wordt gespeeld en lichte klassieke invloeden bevat.
Daarna volgen "Fort Apache Marina", een lekker swingend uptempo nummer met een zeer aanstekelijk dansbaar ritme en enkele subtiele tempowisselingen en  "Lambo", een schitterend uptempo krautrock nummer, dat swingt als een trein en hierbij is stil zitten geen optie.
In het titel nummer "Miami Murder" zet Bergeton me een aanstekelijk dansbaar elektro nummer voor, dat een vrolijk ritme heeft en in "Natasha K.G.B" krijg ik een heerlijke dansbare uptempo mix van elektro, disco en krautrock te horen.
Verder volgen "The Demon" een verrukkelijk elektro nummer met een terugkerend licht dreigend industrieel drums ritme, dat halverwege verandert in een dansbaar stuk elektro en "Valley Of Death", een uitstekend aanstekelijk dansbaar nummer, die subtiele tempwisselingen heeft en een gesproken tekst bevat.

Bergeton heeft me met "Miami Murder" op een lekker in het gehoor klinkende plaat getrakteerd, waar ik vanaf de begin tonen erg van genoten heb en ik kan iedere elektro liefhebber deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten