Pagina's

maandag 19 oktober 2020

Review: Destination Lonely - Nervous Breakdown (Voodoo Rhythm Records, 2020) (Garagerock / Acid Rock)

Destination Lonely is een garagerock band uit Toulouse, Frankrijk, die in 2010 hun debuut 10" vinyl EP "Fun Is Dead" uitbracht via Sentenza Records en toen bestond uit: Marco Fatal - sologitaar en zang, N-Wrong - basgitaar en zang en Nath - drums.
In 2012 werd deze 10" gevolgd door de mini-LP "Kiss Or Kicks", die via Les Disques Steak verscheen, waarop de band bestond uit: Marco Fatal - sologitaar en zang, Vince Posadzki - basgitaar en zang en thibaut - drums en zang, terwijl de bandbezetting op de nieuwe CD "No One Can Save Me" uit 2015 opnieuw anders is en tegenwoordig bestaat uit: Marco Fatal - sologitaar en zang, Lo' Spider - basgitaar, zang, orgel en percussie en Wlad - drums en percussie.
Eerder speelde Marco en Wlad samen in de band The Fatals, die hij in 2001 oprichtte, terwijl Lo'Spider eerder in The Jerry Spider Gang actief was.
De CD "No One Can Save Me", is in 2015 door het Voodoo Rhythm Records label uitgebracht en tussen juni en december 2014 in de Swampland studio te Toulouse opgenomen en de opvolger daarvan, "Death Of An Angel", uit 2017, is eveneens via Voodoo Rhythm Records uitgebracht en bevat 10 nummers en ook "Nervous Breakdown, dat 17 nummers bevat en 24 januari 2020 werd uitgebracht als 2LP, als CD en als digitale download, verscheen weer via Voodoo Rhythm Records.

Het album start met "Lovin'", waarin de band een heerlijke swingende uptempo garagerock song speelt, die een terugkerend ritme en acid rock invloeden heeft en gevolgd wordt door "I Want You", een puike uitvoering van de cover van The Troggs, die iets heftiger is dan het origineel en "Ann", een rustige rock song met een terugkerend ritme en acid rock invloeden.
Daarna volgen "Out Of Your Head", dat in en gemiddeld tempo gespeeld wordt en een aanstekelijk ritme bevat, "Follia", een schitterende Spaans gezongen rock song met een slepend ritme en "Nervous Breakdown", een fantastische heftige uptempo garagerock song met een terugkerend ritme en acid rock invloeden.
In "Day By Day" schotelt de band me een geweldige rock song voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en een terugkerend hypnotiserend ritme heeft, in "Blind Man" krijg ik een rustige song te horen, die akoestisch gespeeld wordt, prima samenzang bevat en onweersgeluiden op de achtergrond heeft en in "Je M'en Vais" hoor ik Destination Lonely een aanstekelijke vrij rustige song spelen, die een hoog meedein ritme heeft.
Dan volgen "Sentier Mental", een geheimzinnig klinkend nummer, dat lichte horror en surf invloeden heeft en in een niet al te hoog tempo wordt gespeeld, "Schizo MF", een verrukkelijke licht hypnotiserende song met een terugkerend ritme, waarin het tempo niet al te hoog is en "In That Time", een mix van acid rock en garagerock, die in een vrij rustig tempo met een terugkerend ritme wordt gespeeld.
Vervolgens hoor ik "Trouble", een lekker in het gehoor klinkende rock song met een gemiddeld tempo en acid rock invloeden, "Cry", een rock song met een gemiddeld tempo en subtiele tempowisselingen en een aanstekelijk ritme en "Electric Eel", een prima rock song, die acid rock invloeden heeft, een terugkerend ritme en gepraat op de achtergrond bevat. 
Verder speelt de band een bijna 14 minuten durende versie van "Nervous Breakdown" en hierin krijg ik een geweldige acid rock song voorgezet, die een terugkerend hypnotiserend ritme bevat en swingt en daarin lijkt de band helemaal los te gaan en de elektro remix van "Schizo MF", die licht psychedelisch klinkt en net als de meeste nummers een terugkerend ritme heeft.

"Nervous Breakdown" van Destination Lonely is een fantastische 2LP/CD, waarmee de band me vanaf de begintonen in de ban van hun muziek heeft gehouden, die als hoogtepunt de lange uitvoering van het titelnummer heeft en ik kan iedere liefhebber van zowel garagerock als acid rock deze schijf dan ook ten zeerste aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten