Pagina's

maandag 16 november 2020

Review: Low Hums - Zzyzx (Kozmik Artifactz Records, 2020) (Rock)

Low Hums is een band uit Seattle, Amerika, die in 2007 werd opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Sanoj Sniksah - zang en sologitaar, Baja 'Captain' Panto - sologitaar, John Faryar - basgitaar en Mike Bayer - drums, percussie en zang.
In november 2008 verscheen de single "Low Hums, Live In Echo Bay" als digitale download en deze werd op 1 april 2009 gevolgd door de EP "Marche Fun├Ębre", waarna de LP "Low Hums" op 25 februari 2012 in een beperkte oplage van 500 stuks op LP werd uitgebracht en tevens verscheen het album digitaal en als cassette.
Daarna kwam de LP "Charm" op 2 april 2014 via FIN Records in een beperkte oplage op groen vinyl en als digitale download op de markt en deze werd gevolgd door de EP "Shine Rock", die in een beperkte oplage als cassette werd uitgebracht en ook op CD verscheen.
De band nam hun album "Night Magic Wine" (dat in 2018 via Kozmik Artifactz Records verscheen en oorspronkelijk op 25 september 2017 via Union Zero op paars vinyl en als digitale download werd uitgebracht), in Seattle op onder leiding van Jack Endino, die eerder met bands als Nirvana, Screaming Trees, TAD, Mudhoney, Soundgarden en Murder City Devils werkte.
De bonus nummers, die voor de her uitgave aan het album toegevoegd zijn, werden in een tot studio verbouwde oude kerk te Anacortes, Washington, opgenomen en komen van de EP "Shine Rock".
Vervolgens werden op 21 april 2018 2 EP's ("Adventuring In The Near And Far" en "Shine Rock") samen op de LP "Los Dos" in een beperkte oplage van 300 stuks op bloedrood vinyl uitgebracht.
Op 6 november 2020 brengt Kozmik Artifactz Records hun album "Zzyzx", waarop 11 nummers staan, als LP in een beperkte oplage op 180 gram gekleurd vinyl uit en hierop wordt de band bijgestaan door: Veronica Dye - dwarsfluit, Trevor Spencer - triangel en effecten, David Davila - keyboards en Crystal Perez - basgitaar (track 11).

Het album begint met "Cosmic Fruit", waarin de band een heerlijk psychedelisch nummer in een gemiddeld tempo speelt, dat een terugkerend ritme bevat en dit wordt gevolgd door "Three Stones In The Night", een fantastische uptempo psychedelische pop song met acid rock invloeden en een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen en "Ghost Babe", een snelle swingende rock powerrock song met subtiele tempowisselingen.
Daarna volgen "Supernova", een uitstekende dansbare song met een aanstekelijk ritme en invloeden van de jaren 70 muziek, "The Heat", een vrolijk klinkende  korte uptempo poprock song met een dansbaar ritme en "All The Brave Fuzzy Cousins", een schitterende rock song, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld en een aanstekelijk  ritme heeft, dat beweging oproept en na de helft enkele tempowisselingen bevat.
In "Last Days Of The Summer" zet Low Hums me een heerlijke licht psychedelische pop song voor, die in een gemiddeld tempo gespeeld, in "Neo Spiritual" krijg ik een pop song met een terugkerend ritme te horen en in "Son Of A Slave" laat de band me genieten van een licht progressieve pop song met een aanstekelijk ritme en enkele tempowisselingen.
Verder volgen "Tunnel Of Light", een uitstekende pop song met licht countryrock invloeden en een gemiddeld tempo en "Spaced Out Mind", een verrukkelijke rock song, die een aanstekelijk ritme heeft en invloeden van progressieve rock bevat.

"Zzyzx" van Low Hums is een puike plaat, die heerlijke nummers bevat en invloeden van progressieve rock, powerrock, pop, countryrock en psychedelische rock heeft en ik kan elke liefhebber van pop en rock dan ook aanraden, deze schijf eens te gaan beluisteren.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten