Pagina's

maandag 16 november 2020

Review: L'uomo Nero - Andiamo Nel Deserto (Desert Records, 2020) (Bluesrock)

L'uomo Nero uit Albuquerque, New Mexico, Amerika, bestaat uit: Dominic Cagliostro (Domenico L’oscuro) - zang en sologitaar, Robson Guy (Quello Bello) - basgitaar en Luke Seelau (Sentire) - drums.
De band bracht op 4 november 2020 hun debuut EP "Andiamo Nel Deserto" via Desert Records uit als 10" LP in een beperkte oplage van 100 stuks op oranje met goud gespetterd vinyl, als 10" LP in een beperkte oplage van 100 stuks op bruin vinyl, als 10" LP in een beperkte oplage van 50 stuks op zwart vinyl, als test persing in een zeer beperkte oplage van 4 stuks en als digitale download.

"Andiamo Nel Deserto" is deel 1 van de trilogie en bevat 4 nummers, waarvan "Andiamo" het eerste is en daarin speelt de band een prachtige stevige bluesrock song met melodische invloeden in een gemiddeld tempo en deze wordt gevolgd door "Afterman", dat in een hoog tempo gespeeld wordt en invloeden heeft van het nummer "Hey Bo Diddley" van Bo Diddley en swingt.
Daarna volgen "Nel Deserto", waarin L'uomo Nero een geweldige rock song in een niet al te hoog ten gehore brengt, die een aanstekelijk ritme heeft, dat aanzet tot beweging en progressieve bluesrock invloeden heeft en "Walk Away", een schitterende aanstekelijke swingende uptempo bluesrock song, waarbij stil zitten geen optie is.

"Andiamo Nel Deserto" van L'uomo Nero is een uitstekende debuut EP, die 4 lekker in het gehoor klinkende rock nummers bevat, die ik elke liefhebber van rock en bluesrock kan aanraden.(luister naar deze EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten