Pagina's

zondag 16 oktober 2022

Review: Ford's Fuzz Inferno - Death To The Fuzz Family - E​.​P. (Subunderground Cultural Arson, 2023) (Punk)

Ford's Fuzz Inferno uit Kekerdom en Wernhout, Nederland bestaat uit: Hans (Kekerdom) - zang en sologitaar en Patrick (Wernhout) - drums en achtergrondzang.
Het duo nam op 29 en 30 januari 2021 in Studio 195 te Wernhout, hun EP "Deniers Of Fuzz Will Be Executed" op, waarop 5 korte nummers staan en deze verscheen op 26 mei 2021 via het Subunderground Control Autority label op 7" vinyl met een extra nummer en als digitale download, waarbij vermeldenswaard is, dat de EP in de voorverkoop via de link: www.shinybeast.nl/item/504883/fords_fuzz_inferno_deniers_of_fuzz_will_be_executed_ep.html te bestellen was.
Het duo bracht op 17 januari 2022 hun tweede 7" vinyl EP "Flog Yourself With Fuzz", waarop 4 nummers staan, via Subunderground Counter Attacks uit en ook deze is in de voorverkoop te bestellen via: www.clear-spot.nl/item/513135/fords_fuzz_inferno_flog_yourself_with_fuzz_ep.html, of via bandcamp en deze werd op 31 januari 2022 gevolgd door de CD "The Book Of Fuzz - Selected Verses", met daarop 11 nummers, waarvan 1 onuitgebracht nummer.
Tevens verschijnt deel 3 van hun trilogy, getiteld "Fuzz The Universe!", waarop 4 nummers staan, op 13 april 2022 via Subunderground Cosmic Adjustments op 7" vinyl en is in de voorverkoop te bestellen op dezelfde manier als de vorige 2 7" EP's.
Het CD album "The Book Of Fuzz - Selected Verses" bevat nummers van de eerder uitgebrachte 2 EP's, die aangevuld zijn met 2 nummers van de EP "Fuzz The Universe!", plus een onuitgebracht nummer, dat later dit jaar zal verschijnen en is uitgebracht via Subunderground Cool Apocalypse, waarbij vermeldenswaardig is, dat het album niet als digitale download verkrijgbaar is.
Op 2 januari 2023 brengt het duo de 7" EP "Death To The Fuzz Family" uit, die geperst is op zwart vinyl en via het eigen Subunderground Cultural Arson label verschijnt, waarbij verder het vermelden waard is, dat de muziek van Ford's Fuzz Inferno regelmatig gedraaid wordt door de Britse radio DJ Michael Bradley, die in punk band The Undertones speelde .

De EP, die 5 korte nummers bevat, start met "Ups And Downs", waarin Ford's Fuzz Inferno een schitterende uptempo rock song speelt, die invloeden van eind jaren 70 punk heeft en swingt, waarna "My Reality" volgt en het duo een heerlijke uptempo song ten gehore brengt, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Daarna volgen "Always More", een fantastische song, die met hoge snelheid gespeeld wordt en hierbij is stil zitten niet aan de orde, "I Have Everything", een swingende punk song met een aanstekelijk ritme, die een hoog meezing gehalte heeft en "The End Of The Line", dat ook nu weer met hoge snelheid mijn gehoorgang ingespeeld wordt en net als de vorige nummers invloeden van de begin jaren van de punk heeft.

"Death To The Fuzz Family" van Ford's Fuzz Inferno bevat 5 geweldige uptempo punk songs, die swingen als een trein, waarvan ik zeer van genoten heb en ik raad elke liefhebber van punk deze meesterlijke schijf dan ook van harte aan.(luister naar de EP via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten