Pagina's

zondag 19 februari 2023

Review: Fargo - Geli (Kapitän Platte, 2023) (Post-Rock)

Fargo uit Leipzig, Duitsland werd in 2012 opgericht en bestaat uit: Koni - drums, Ralle - basgitaar, Hannes - sologitaar en Max - sologitaar.
De band bracht op 26 januari 2013 hun debuut album "Heimkehr" digitaal uit en deze werd op 25 april 2014 gevolgd door het digitale album "Yaron".
Nadat er in 2017 een bandbezettingswisseling had plaats gevonden, werd het album "Geli" opgenomen en dit verschijnt 17 maart 2023 via Kapitän Platte als LP, als CD en als digitaal album.

Het album, dat 4 nummers bevat, die net als hun vorige albums namen van Duitse steden hebben, start met "Dresden", waarin Fargo de muziek stevig begint en het rustige tempo langzaam opvoert, totdat er een prachtig post-rock nummer ontstaat, dat melodische invloeden heeft, dat halverwege onverstaanbare schreeuwende teksten en een terugkerend licht hypnotiserend ritme krijgt toegevoegd, om enkele minuten voor het einde weer melodisch te worden.
Daarna volgt "Regensburg", een schitterend melodisch post-rock nummer met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme.(luister naar dit nummer via de bandcamp link onder de recensie)
In "Berlin" schotelt Fargo me opnieuw een uitstekend melodisch post-rock nummer voor, dat een terugkerend ritme en een gemiddeld tempo bevat en in "Pforzheim" krijg ik een prima uptempo nummer te horen, dat eveneens een terugkerend ritme heeft en gewoon lekker in het gehoor klinkt, om iets over de helft van het nummer in een langzamer tempo over te gaan en een geproken tekst krijgt bijgevoegd.

"Geli" van Fargo bevat 4 puike lange post-rock nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan elke liefhebber van dit genre deze schijf dan ook zeer aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten