Pagina's

zondag 19 februari 2023

Review: Albinö Rhino - Return To The Core (Space Rock Productions, 2023) (Progressieve Rock)

Albinö Rhino uit Helsinki, Finland, bestaat uit: Viljami Väre - drums, Kimmo Tyni - sologitaar, Moog en zang en VH - basgitaar en zang.
De band bracht hun debuut album "Albinö Rhino" op 28 maart 2014 uit als LP, als CD  en als digitale download via Jakelu Records en deze werd gevolgd door: "Upholder" (9 december 2016, LP en digitaal album), ""Upholder" Live At A​̈​a​̈​niwalli, Helsinki 17​.​12​.​2016 (7 februari 2017, gratis download), "Albinö Rhino X Morbid Elvis Split" (LP en digitaal album, 2 december 2017) en "Riff Religion" (16 juni 2017, LP en digitaal album), waarna op 3 maart 2023 het album "Return To The Core" via Space Rock Productions als LP+CD in een beperkte oplage van 305 met de hand genummerde exemplaren verschijnt, waarvan 152 op zwart en 153 op zilver 160 gram vinyl, als CD in een beperkte oplage van 200 met de hand genummerde exemplaren en tevens als digitaal album.
Op deze 35 minuten durende jam krijgt de band medewerking van Scott Heller (alias Dr. Space) - modulaire synthesizer, Olli Laamanen - Roland system 100 en Mikko Heikinpoika - boventoon zang in het outro.

"Return To The Core" begint in een vrij rustig tempo, dat al snel over gaat in een gemiddeld tempo, dat progressieve psychedelische folk invloeden en een terugkerend ritme heeft en swingt, waarna de band na 9 minuten overschakelt naar het maken van heavy rock, dat in hetzelfde aanstekelijke ritme doorgaat en spacerock invloeden krijgt en 15 minuten later weer langzamer te worden gespeeld, waarbij ook weer heavy doom invloeden gevoegd worden, om enkele minuten daarna weer in een langzamer tempo over te gaan.

"Return To The Core" van Albinö Rhino is een fantastische plaat, die swingt als een trein, waarbij stil zitten niet mogelijk is en ik heb dan ook zeer genoten van de progressieve rock met terugkerende ritmes, waardoor ik liefhebbers van dit genre deze schijf sterk kan aanbevelen.(luister naar de eerste 12 minuten van dit album via de soundcloud link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten