Pagina's

zondag 2 juli 2023

Review: Eloy - Echoes From The Past (Drakkar Records, 2023) (Folk / Symfonische Rock / Progressieve Rock)

Eloy uit Duitsland werd in 1969 opgericht en bestaat na verschillende bezettingswisselingen uit: Frank Bornemann - zang en sologitaar, Michael Gerlach - keyboards, Hannes Folberth - keyboards, Klaus-Peter Matziol - basgitaar en Stephan Emig - drums.
De band bracht hun debuut album "Eloy" in 1971 uit, waarna er tot 1998 regelmatig albums in diverse formaties werden uitgebracht en nadat er 11 jaar niets van Eloy meer was vernomen, verscheen in 2009 het re√ľnie album "Visionary" en deze werd gevolgd in 2017 door "The Vision, The Sword And The Pyre, Parts 1" en in 2019 door "The Vision, The Sword And The Pyre, Parts 2".
Op 23 juni 2023 bracht Drakkar Records hun 21ste album als LP in een beperkte genummerde oplage op oranje vinyl, als LP in een beperkte oplage op wit vinyl, als LP op blauw vinyl, als CD en als digitale download uit, getiteld "Echoes From The Past", dat 9 nummers bevat.

Het album begint met "Conspiracy", waarin Eloy een geweldige swingende progressieve symfonische rock song ten gehore brengt, die tevens een gesproken woord bevat en een licht dreigend ritme heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Compassion For Misery", een fantastische symfonische song met een gemiddeld tempo en folk invloeden.
Daarna volgen het titel nummer "Echoes From The Past", een schitterende mix van folk en symfonische rock, die in een gemiddeld tempo wordt gespeeld, een aanstekelijk ritme heeft, dat aanzet tot dansen en lichte invloeden van de muziek van Jethro Tull bevat, "Danger", een heerlijke symfonische song met een gemiddeld tempo en een licht dreigend karakter, die subtiele tempowisselingen bevat en dit nummer gaat naadloos over in "Deceptive Glory", een prachtige symfonische rock song met een gemiddeld tempo.
In "Warning Signs" laat Eloy me genieten van een uitstekende song met tempowisselingen en progressieve rock invloeden en in "Fate" krijg ik een puike song met een niet al te hoog tempo te horen, die een terugkerend ritme heeft en licht dreigend klinkt.
Dan volgen "The Pyre", een verrukkelijke progressieve symfonische song met een aanstekelijk ritme, die opnieuw licht dreigend overkomt en een terugkerend ritme heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Farewell", een prachtige vrij rustige song met folk invloeden, die progressieve rock invloeden bevat.

"Echoes From The Past" van Eloy bevat 9 fantastische nummers, waarin invloeden van folk, symfonische en progressieve rock met elkaar verbonden worden en ik kan iedere liefhebber van deze muzieksoorten dit meesterlijke werk dan ook zeer aanbevelen, wat mij betreft is dit verplichte kost!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten