Pagina's

zondag 2 juli 2023

Review: Helen Love - Yeah Yeah We're Helen Love (2CD/2LP) (Damaged Goods Records, 2023) (Pop)

Helen Love uit Wales werd in 1992 te Cardiff opgericht en bestaat tegenwoordig uit: Helen Love - zang en sologitaar, Sheena - sologitaar en keyboards en Ricardo Autobahn - keyboards.
Om het 30 jarig bestaan van de band Helen Love te vieren, brengt Damaged Goods Records het verzamel album "Yeah Yeah We're Helen Love" als 2LP uit in een beperkte oplage van 500 stuks op roze/groen vinyl voor de eerste persingen en tevens verschijnt het album, waar 33 nummers op staan, als 2CD.

Het album begint met "Yeah Yeah We’re Helen Love", waarin Helen Love een schitterende uptempo pop punk song ten gehore brengt, die swingt en een aanstekelijk ritme bevat (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Punk Boy 1", een heerlijke swingende uptempo pop song met bubblegum invloeden, waarbij stil zitten geen optie is, "Beat Him Up", een prima uptempo pop song, die invloeden van de muziek van Blondie heeft, een hoog meezing gehalte en tempowisselingen bevat, "King Of Kung Fu", een uptempo pop rock song met een aanstekelijk ritme.
Daarna volgen "Girl About Town" een uptempo song, die een aanstekelijk vrolijk ritme heeft, dat aanzet tot dansen, "Sunburst Super Kay", een puike snelle rock song met pop punk invloeden, "So In Love With You", een swingende song met een gemiddeld tempo, jaren 50 cha cha cha invloeden en "Leader Of The Pack", een uptempo song met een aanstekelijk ritme en subtiele tempowisselingen.
In "Long Live The UK Music Scene" laat Helen Love me genieten van een verrukkelijke uptempo song met tempowisselingen, die beweging oproept, in "So Hot" krijg ik een pop punk song te horen, die een snel tempo heeft, in "Ahead Of The Race" laat de band me genieten van een song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme en in "Joey Ramoney" zet de band me een vrolijke uptempo pop song voor, die punk invloeden heeft.
Dan volgen "Jump Up And Down", een lekker in het gehoor klinkende uptempo mix van house, disco en pop punk, "Shifty Disco Girl", een swingende uptempo pop punk song met een aanstekelijk ritme, "Atomic Beat Boy", een uitstekende uptempo bubblegum song met subtiele tempowisselingen, disco invloeden en een dansbaar ritme en "Let’s Go", een uptempo song met een hoog meezing gehalte en een vrolijk ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is.
Vervolgens hoor ik "We Love You", een fantastische uptempo rock song, gemaakt in de stijl van de muziek van The Dickies, "Put Your Foot On The Fuzzbox Baby", een snelle pop punk song met tempowisselingen, "Bubblegum", een puike song met een vrolijk terugkerend ritme en "Rockaway Beach For Me, Heartbreak Hotel For You", een aanstekelijke uptempo song met een ritme dat beweging oproept.
Daarna volgen "Great In Formula One", eveneens een lekkere swingende uptempo pop punk song, "Long Hot Summer", een schitterende uptempo pop song met invloeden van The Rampones, die swingt als een trein, "Happyhardcore", een nummer dat een repeterende tekst en een aanstekelijk ritme heeft en "MC5", een nummer dat net als vorige nummers met hoge snelheid gespeeld wordt en swingt.
In "Does Your Heart Go Boom?" zet Helen Love me een mix van house en pop punk met hoge snelheid voor, in "Love, Kiss, Run, Sing, Shout, Jump!" krijg ik een weer zo'n uptempo bubblegum song te horen, die tempowisselingen heeft, in "Debbie Loves Joey" laat de band me genieten van een prima pop punk song, die swingt en in "Merry Christmas (I Don’t Wanna Fight)" hoor ik opnieuw een snelle pop punk song, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft en invloeden van de muziek van ABBA bevat.
Dan volgen "Diet Coke Girl", een mooi song met een gemiddeld tempo en jaren 60 invloeden en de cover "Wig Wam Bam" (The Sweet), die met de snelheid van het geluid gespeeld wordt en lichte house invloedn heeft.
Verder hoor ik "Punk Boy" (met Joey Ramone), een snelle pop punk song, die swingt en aanzet tot dansen, "Golden Summer", een prachtige pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en "Summer Pop Radio", een uptempo disco song met invloeden van digitale spelletjes en bubblegum muziek.

"Yeah Yeah We're Helen Love" van Helen Love staat vol uitstekende uptempo pop punk en bubblegum songs, die vrolijk klinken en ik kan iedere liefhebber van dit soort muziek deze schijf dan ook van harte aanraden.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten