zondag 25 november 2018

Review: Bee Bee Sea - Bee Bee Sea Deluxe (Wild Honey Records, 2018) (Pop)

Bee Bee Sea uit Castel Goffredo, Italië, werd in 2015 opgericht en bestaat uit: Wilson Wilson - zang en sologitaar, Giacomo Parisio - basgitaar en zang en Andrea Onofrio - drums en zang.
De band bracht op 17 maart 2015 hun debuut album "Bee Bee Sea" als LP en digitale download uit , gevolgd op 8 april 2016 door de EP "3 Songs & Jacques Dutronc" als digitale download en in een beperkte oplage als cassette en in november 2017 door "Sonic Boom", dat via Wild Honey Records op LP verscheen en tevens als CD, cassette en als digitale download werd uitgebracht.
Op 9 november 2018 bracht Wild Honey Records een combinatie uit van hun EP en het debuut album "Bee Bee Sea", dat geremasterd werd en deze werd op wit vinyl geperst en verscheen onder de naam "Bee Bee Sea Deluxe".

Het album, dat 14 nummers bevat, start met "The Garage One", waarin ik de band een geweldige snelle rock song hoor spelen, waarin invloeden van punk en 60er jaren muziek zitten, terwijl de muziek zeer dansbaar is en dit nummer wordt gevolgd door "Lou Weird", een aanstekelijke swingende powerpop song met Britpop invloeden.
Daarna speelt de band "Mary", een uptempo mix van rock & roll en pop, die vrolijk klinkt, swingt en hit potenties heeft en gevolgd wordt door "All The Boys All The Girls", een lekker in het gehoor klinkende swingende poprock uptempo song, die enkele subtiele tempowisselingen heeft.
In "Stoned By Your Love" schotelt de band me een heerlijke aanstekelijke vrolijk klinkende pop song, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en licht progressieve invloeden heeft en in "Y Stripes" krijg ik een korte punkrock song voorgeschoteld, die experimentele invloeden heeft.
Dan volgt "Monday Morning", een schitterende mix van powerrock en zestiger jaren beat, die subtiele tempowisselingen en invloeden van de muziek van The Rolling Stones bevat en gevolgd wordt door "Vampire George", een aanstekelijke vrolijk klinkende dansbare pop song, die me in beweging zet, waarbij ik op mijn stoel zit mee te swingen.
Vervolgens speelt "Bee Bee Sea "On-A-Boa", een fantastische swingende uptempo song, waarbij stil zitten geen optie is, waarna het langste nummer van het album volgt, getiteld "Just Myself" en hierin laat de band me genieten van een uitstekende mix van post punk en progressieve rock, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Verder hoor ik de nummers van de EP, waarvan "The Secrack" het eerste is en daarin brengt de band een prima pop song ten gehore, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt en enkele tempowisselingen heeft, waarna "And On" volgt, een opgewekte pop song, die aanzet tot dansen.
In "Pencil" krijg ik nogmaals een aanstekelijke dansbare pop song voorgezet en ik de cover "Je Suis Content" (Jacques Dutronc) laat de band me een heerlijke  uitvoering van dit nummer horen, die dansbaar en aanstekelijk is.(luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)

"Bee Bee Sea Deluxe" van Bee Bee Sea staat vol dansbare uptempo pop muziek, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan elke liefhebber van de betere pop deze schijf dan ook aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

1 opmerking: