zondag 23 april 2023

Review: Robocop Kraus - Smile (Tapete Records, 2023) (Powerrock)


Robocop Kraus werd in 1998 te Hersbruck, Duitsland opgericht en bestaat, na diverse bezettingswisselingen, tegenwoordig uit: Hans-Christian Fuss - drums, Robin Van Velzen - basgitaar, Markus Steckert - orgel, Matthias Wendl - sologitaar en Thomas Lang - zang.
De band bracht de volgende albums uit: "The Robocop Kraus / The Cherryville" (1998, LP split album, Swing Deluxe Records), "Inferno Nihilistique 2000" (1999, LP, Swing Deluxe Records), "Tiger" (2001, LP en CD, Day After Records), "Living With Other People" (2003, LP, CD en digitaal, L'Age D'Or, Day After Records), "They Think They Are The Robocop Kraus" (2005, LP, CD en digitaal, Epitaph, L'Age D'Or) en "Blunders And Mistakes" (2007, LP, CD en digitaal, ANTI), plus de compilaties: "As Long As We Dance We Are Not Dead" ‎(2002, CD, Swing Deluxe Records) en "Why Robocop Kraus Became The Love Of My Life" (2022, 2LP en 2CD, Tapete Records).
Tevens verschenen er diverse EP's en singles en werd het album "Smile", waarop 13 nummers staan, op 14 april 2023 als LP in een beperkte oplage van 500 stuks opgenummerd transparant vinyl, als CD en als digitaal album via Tapete Records uitgebracht.

Het album begint met "Young Man", waarin Robocop Kraus een geweldige swingende uptempo song ten gehore brengt, die invloeden van new wave, pop en rock bevat en tempowisselingen heeft en dit nummer wordt gevolgd door "Innocent Fun", een heerlijke uptempo rock song met een aanstekelijk dansbaar ritme (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "On Repeat", een uptempo song met new wave invloeden, die swingt en een aanstekelijk ritme heeft.
Daarna volgen "Giant Of Love", een lekker in het gehoor klinkende song met een terugkerend ritme, die aan zet tot dansen, "World" / "Inferno", een mooie new wave song met een gemiddeld tempo en een dansbaar ritme en "Cradle Of Filth", een prima uptempo song met een aanstekelijk ritme, dat aanzet tot dansen.
In "Cannonball" zet Robocop Kraus me een prachtige pop song met een gemiddeld tempo voor, die beweging oproept, in "Under Control" krijg ik een fantastische uptempo powerrock song te horen, die subtiele tempowisselingen heeft en licht punk invloeden bevat en in "Savages" laat de band me genieten van een verrukkelijke uptempo song met punk en powerrock invloeden, die swingt.
Dan volgen "All The Ideas", een schitterende rock song met een vrij rustig tempo en een terugkerend ritme, "What I Wanted", een uptempo song met een repeterend drums ritme en een hoog meezing gehalte en "The Boy's No Good", een song met een niet al te hoog tempo en een dansbaar ritme.
Het laatste nummer van het album heet "The Foul Stench Of Our Time" en hierin speelt de band een korte puike ruige punk song, die met hoge snelheid mijn gehoorgang binnen komt en swingt als een trein.

"Smile" van Robocop Kraus bevat hoofdzakelijk lekker in het gehoor klinkende uptempo powerrock nummers, die swingen en een dansbaar ritme hebben en ik raad liefhebbers van deze muzieksoort en de betere pop deze schijf dan ook zeer aan.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten