zondag 4 juni 2023

Review: Klidas - No Harmony (Bird's Robe Records, 2023) (Progressieve Jazz / Rock)

Klidas uit Macerata, Italië werd in 2014 opgericht en bestaat uit: George Staffolani - drums, Alberto Marchegiani - keyboard en synthesizer, Francesco Coacci - basgitaar en zang, Emmanuel Bury - sologitaar en zang Francesco Fratalocchi - saxofoon, Lisa Luminaries - sologitaar en zang.
De band bracht op 24 februari 2023 hun debuut single "Shores" uit, voorafgaand voor hun debuut album "No Harmony", dat op 2 juni 2023 via Bird's Robe Records als LP, als CD en als digitaal album verscheen en hierop verzorgt gastmuzikant Manami Kunitomo de zang op track 4. 

Het eerste nummer van het album is de single "Shores", waarin Klidas een uitstekend vrij rustig instrumentaal nummer, met een hoofdrol voor de saxofoon, ten gehore brengt, dat voorzichtig iets meer snelheid krijgt en uitmondt in een schitterend stuk rock.
Daarna volgen "Shine", een mooi vrij rustig nummer met een terugkerend ritme en lichte jazz en progressieve rock invloeden, dat halverwege het nummer verandert en de band over gaat in het maken van een een jazz gerelateerd nummer met een gemiddeld tempo, dat tegen het einde steeds meer snelheid krijgt en "Not To Dissect", een heerlijk swingend uptempo nummer met experimentele jazz, progressieve invloeden en wisselende tempo's.
In "Arrival" schotelt Klidas me een rustig nummer voor, dat na enkele minuten gesproken woord toegevoegd krijgt en over gaat in een dansbaar stuk muziek met een terugkerend ritme en in "Circulas"laat de band me genieten van een verrukkelijk uptempo nummer met progressieve jazz invloeden, dat swingt en een terugkerend ritme heeft, halverwege in een langzamer tempo over gaat en iets voor het einde met hoge snelheid gespeeld wordt.
Verder laat de band me genieten van een puik stuk muziek, dat een aanstekelijk terugkerend ritme heeft, dat tot beweging aanzet, progressieve jazz invloeden bevat en swingt als een trein.

"No Harmony" van Klidas bevat 6 fantastische progressieve nummers met jazz invloeden, waar ik van begin tot eind van genoten heb en ik kan iedere liefhebber van deze genres dit album dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten