zondag 28 augustus 2022

Review: Mark Duda - Bodega Flowers (Train Faces, 2022) (Pop)

Mark Duda uit New York, Amerika, bracht in 2017 de debuut EP "Month Of Sundays" uit en op 29 juli 2022 verscheen zijn debuut album "Bodega Flowers" uit, dat 11 nummers bevat, via Train Faces en hierop bestaat de band uit: Mark Duda - zang en sologitaar, Thommy Price - drums, Kasim Sulton - basgitaar en Jimi K. Bones - sologitaar en achtergrondzang.
Verder wordt hij op dit album bijgestaan door: Arno Hecht - saxofoon, Cynthia Longley Richards, cello, Johnny Pisano - achtergrondzang, Kostadine Kamcev - piano en keyboards en Joan Chew - keyboards.

Het album begint met "Ambulance Song", waarin Mark Duda een heerlijke swingende uptempo pop song met glamrock invloeden en een aanstekelijk ritme speelt, die gevolgd wordt door het titel nummer "Bodega Flowers", een pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en hoog meezing gehalte en "Astroland", een uptempo rock song, die aanzet tot dansen.
Daarna volgen "Avenue A Is Dead", een geweldige song met een gemiddeld tempo en lichte invloeden van progressieve rock, die een terugkerend ritme heeft, "Hush Money", een uitstekende song met een gemiddeld tempo en lichte countryrock invloeden met een dansbaar ritme en "Don't Wanna Be Right", een mooie vrij rustige song, die aanzet tot schuifelen.
In "Black Eyed Susan" zet Mark Duda me een uptempo dansbare pop song voor, in "Wednesday" krijg ik een schitterende swingende uptempo song te horen, die invloeden van glamrock heeft en in "My Stash" laat hij me genieten van een lekker in het gehoor klinkende rock song met een gemiddeld tempo, die een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Verder hoor ik "There Goes The Band", een verrukkelijke pop song met een dansbaar ritme en subtiele tempowisselingen en "Dead Again", een swingende uptempo rock song, met een aanstekelijk dansbaar ritme.

"Bodega Flowers" van Mark Duda staat vol prima aanstekelijke dansbare uptempo nummers, die gewoon lekker klinken en ik kan iedere liefhebber van de betere pop deze schijf dan ook zeer aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten