maandag 23 oktober 2023

Review: Treebeard - Nostalgia (Bird's Robe Records, 2023) (Post-Rock)

Treebeard uit Melbourne, Australië bestaat uit: Beau Heffernan - drums, Rhys Brennan - basgitaar, Josh Bills - sologitaar en zang en Patrick Cooke - sologitaar en zang.
Op 18 juni 2021 bracht de band hun debuut album "Nostalgia", waarop 8 nummers staan,  als CD en als digitale download uit en op 27 oktober 2023 verschijnt de heruitgave via Bird's Robe Records als LP, als CD en als digitale download.

Het album begint met "Flatgates", waarin Treebird in een langzaam tempo de muziek inzet, die een gesproken tekst bevat, een dreigend terugkerend ritme heeft en halverwege meer snelheid krijgt en dit nummer wordt gevolgd door "The Ratcatcher", een schitterend swingend post-rock nummer met een aanstekelijk terugkerend ritme en een gemiddeld tempo en "Pollen", een prachtig rustig post-rock nummer met een terugkerend ritme, waar tegen het einde een gesproken tekst bij wordt gevoegd, waardoor de muziek heftiger wordt.
Daarna volgen het titel nummer "Nostalgia", een mooi langzaam nummer met een terugkerend ritme, "8x0", een prima nummer met een niet al te hoog tempo, een gesproken tekst, een dreigend ritme en invloeden van metal, dat iets over de helft van het nummer over gaat in een melodisch stuk muziek met een terugkerend ritme en "Terra", een fantastisch melodisch post-rock nummer met een gemiddeld tempo, dat na iets meer dan 3 minuten meer snelheid krijgt, waardoor de muziek gaat swingen.
In "Dear Magdalena" schotelt Treebeard me een uitstekend nummer voor, dat een vrij rustig tempo heeft, dat na enkele minuten iets meer snelheid krijgt en "Nostalgia II", een verrukkelijk vrij heftig klinkend nummer met een gemiddeld tempo, een gesproken tekst en een terugkerend ritme.

"Nostalgia" van Treebeard is een geweldig debuut album met heerlijke post-rock nummers, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan liefhebbers van dit muziek genre deze schijf dan ook van harte aanbevelen.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten