maandag 22 oktober 2012

Review: Trolmand - Live At Loppen (Space Rock Productions, 2012)(Psychedelisch / Krautrock / Spacerock)

Troldmand is een Deense band, die in Kopenhagen hun thuisbasis heeft en beïnvloed is door zeventiger jaren bands als Hawkwind, Amon Duul II en Flower Travelin' Band, maar ook door de huidige generatie bands als White Hills, Öresund Space Collective en Acid Mothers Temple.
De band bestaat uit: Kasper - sologitaar, Kristian - sologitaar, Rasmus - basgitaar, Oskar - drums, Björn - elektronica en Kim - elektronica en is rond 2009 opgericht.
Hun CD "Live At Loppen" is in beperkte oplage van 200 stuks uitgebracht via het Space Rock Productions label, maar is ook als digitale download te verkrijgen.
De CD, die het concert in Loppen van oktober 2010 weergeeft, bevat slechts vier instrumentale nummers, die opgenomen en gemixt werden door Dr. Space van Öresund Space Collective.
Het eerste nummer van de CD heet "Et Samfund Under Jorden" en dit begint meteen al met een lekker hypnotiserend ritme van de basgitaar, waar de rest van de band hun fantastische spacerock rond speelt, die helaas naar het einde toe een beetje rommelig wordt.
Vervolgens krijg ik "Det Borende X" te horen, dat schitterend psychedelisch klinkt, een terugkerend hypnotiserend ritme heeft, space- en krautrock invloeden bevat en in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt.
Daarna volgt "Atomkrig" dat met een hardrock loopje en ruimtelijke geluiden begint, dat constant herhaald wordt, totdat de band halverwege het nummer overschakelt naar een ander ritme en het nummer iets langzamer wordt, waardoor het spacerock element beter uit de verf komt.
Het laatste nummer heet "Rockford, Illinois" en dit is een uitstekende mix van een hard- en spacerock nummer, gespeeld in de stijl van de begin periode van Hawkwind, waarbij het onmogelijk is stil te blijven zitten en headbangen is toegestaan.
De CD "Live At Loppen" is een heerlijk stukje spacerock met prima invloeden uit andere muziekstijlen en vraagt om meer.
Troldmand live 10.03.12 - YouTube
www.youtube.com/watch?v=jdJbPU1JHT0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten