maandag 15 oktober 2012

Review: Spiders - Flash Point (Crusher Records, 2012)(Hardrock)

Spiders uit Gothenburg, Zweden, werd in 2010 opgericht door Ann-Sofie Hoyles - zang, John Hoyles - sologitaar, Matteo Gambacorta - basgitaar en Axel Sjöberg - drums.
Nadat de band in februari 2011 hun 10" debuut EP "Spiders", waar 4 songs op stonden, had uitgebracht via het Crusher Records label, verliet drummer Axel de band en werd vervangen door Richard Harryson.
De EP werd in maart dat jaar in Amerika gesplitst uitgebracht als twee 7" singles, waarvan de één op het Kemado label en de ander op het Valley King Records label.
In mei 2011 ging de band opnieuw de studio in om hun volgende 7" single "Fraction" op te nemen, die in augustus dat jaar op vinyl verscheen via De:Nihil Records en in september digitaal via Crusher Records.
Hun volledige CD "Flash Point", die in oktober 2012 werd uitgebracht, werd vooraf gegaan door de 7" single "Weekend Nights", waar de CD mee begint en in deze uptempo rock song laat de band me meteen weten, dat ik hier met een rock band te maken heb en dit nummer wordt in sneltrein vaart gespeeld en swingt diens overeenkomstig.
Vervolgens krijg ik "Hang Man" te horen, dat van een zelfde kwaliteit is en een lekker in het gehoor liggende rock song is (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie).
Daarna hoor ik "Love Me" en ook hierin gaat de band er heftig tegen aan en wordt het nummer in snel tempo gespeeld, maar in "Loss & Trouble" neemt de band een beetje gas terug en maakt een prima rock song, waarin ook  hardrock invloeden en een hypnotiserend ritme te bespeuren zijn.
In "Fraction" keert de band terug naar het snelle tempo en krijg ik een lekkere rock song voorgeschoteld, gevolgd door "Above The Sky", het langste nummer van de CD en dit klinkt een stuk rustiger dan voorgaande songs en hierin maakt de band een prima mix van een ballad en hardrock, waarin ook blues invloeden doorklinken.
"Rules Of The Game" is weer een snelle hardrock song en in "Hard To Keep True" schakelt Spiders in het begin weer terug naar een iets rustiger tempo en laat ook hierin wat blues invloeden horen, maar tegen het einde aan is de trein weer op snelheid gekomen en dendert de muziek weer in een rap tempo mijn gehoorgang binnen.
Ook in het laatste nummer "Stendec" verandert er niets en deze hardrock song klinkt gewoon prima, maar voegt in feite niets toe aan de recht toe, recht aan rock van de band.
"Flash Point" is een lekkere CD, die aan alle kanten swingt en de moeite van het beluisteren meer dan waard is, maar persoonlijk vind ik er een beetje te weinig variatie in zitten, maar (hard)rock liefhebbers zullen deze schijf zeker op waarde weten te schatten, dus oordeel zelf.
Spiders - Hang Man
www.youtube.com/watch?v=6Tyv2h2NvRM

Geen opmerkingen:

Een reactie posten