maandag 10 juni 2013

Review: Playground Noise - 8 Songs (Inner Ear, 2013)(Pop)

Playground Noise uit Patras, Griekenland, startte in 2006 en bracht sinds hun begin 2 singles (2007) en een gelijknamig album (2010) uit, die in 2013 gevolgd werd door de LP "8 Songs", waarop, zoals te verwachten was 8 songs staan en deze zijn ook op CD en digitale download uitgebracht.
De band bestaat uit: Vassilis Sbilias - zang en sologitaar, Theodoros Papadopoulos - sologitaar, Timon Kardamas - basgitaar, Andreas Lambropoulos - drums en Nikos Dedopoulos - synthesizer.
De band wordt op deze CD bijgestaan door de gastmuzikanten: Konstantinos Pavlopoulos - trompet, Eirini Valaoritou - viool en Sofia Ioannidi - cello.
Het eerste nummer van de CD heet "Wide Dreamy Screens" en is een rustige melodische rock song met new wave invloeden, die aangenaam in mijn oren klinkt.
Vervolgens krijg ik "Drowning" voorgeschoteld, een nummer waarin het tempo iets hoger ligt en de muziek me enigszins aan die van U2 uit hun begin periode doet denken.
In "Close My Eyes" laat de band horen duidelijk door de muzikanten van de jaren 80 beïnvloed te zijn en dit is een schitterende uptempo rock song, waarbij het ritme aanzet tot dansen enn in "Swinging Lowdown" hoor ik de band een song ten gehore brengen, die hoorbare overeenkomsten heeft met de muziek van U2.
"The Plan" zit zo'n beetje in dezelfde hoek en klinkt lekker swingend en met "Cars Go By" laat de band met hun muzikale verwantschap met U2 nogmaals horen. (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie)
Daarna volgt "Bodies (Like Empty Houses)", een beetje een duister klinkende song, die een licht hypnotiserend ritme bevat, maar toch ook melodisch klinkt en uptempo gespeeld wordt.
De laatste song heet "How Does It Make You Feel?", een rustige new wave song, waarin met veel gevoel gezongen wordt en door het gebruik van de cello een lichtelijke dreiging bevat.
"8 Songs" van Playground Noise is een uitstekende CD, waarmee deze Griekse band me volledig heeft weten te overtuigen van hun kwaliteiten en het beluisteren meer dan waard is.
 Playground Noise - Cars Go By - YouTube
www.youtube.com/watch?v=miEgpkhS5i0

Geen opmerkingen:

Een reactie posten