maandag 10 december 2018

Review: Aboleth - Benthos (Kozmik Artifactz Records, 2018) (Rock / Blues / Hardrock / Desert Rock)

Aboleth werd in 2016 te Los Angeles, Amerika, opgericht door Collyn McCoy - bagitaar, Brigitte Roka - zang en Dan Joeright - drums.
De band bracht op 17 juni 2016 hun debuut EP "EP-1" als gratis digitale download uit, waarna er op 29 september 2017 een nummer van hen op de compilatie LP "No Legacy Vol. 1", waarop 9 bands staan, volgde.
Op 25 mei 2018 verscheen het album "Benthos", waarop Dan Joeright vervangen is door Boll3t, op CD en als digitale download en op 14 december 2018 brengt Kozmik Artifactz Records de plaat, die 10 nummers bevat, in een beperkte oplage op wit/groen marmer kleurig zwaar vinyl, met klaphoes, uit.
Tevens is Collyn McCoy vervangen door Mark Dalbeth (basgitaar) en is sologitarist David Abrams in de band gekomen, zodat de band nu uit 4 personen bestaat.

Het album start met "Wovenloaf", waarin ik de band een heavy stonerrock nummer in een niet al te hoog tempo hoor spelen, waarin de zang van Brigitte, op die van Janis Joplin lijkt (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en dit nummer wordt gevolgd door "Fork In The Road", een vrij zware rock song, waarbij het tempo gemiddeld is en de muziek een mix van desert rock en stoner.
Daarna schotelt de band me "No Good" voor en krijg ik een schitterende mix van bluesrock en desert rock te horen, die diverse tempowisselingen bevat en swingt, waarna "Black Box" volgt en ik een uitstekende ballad te horen krijg.
In "Glass Cutter" brengt Aboleth een prima swingende rock in een hoog tempo ten gehore en in "Sharktown Blues" laat de band me genieten van een fantastische blues song, waarin de zang alleen op gitaar begeleid wordt.
Dan hoor ik "Ode To Plastic", een heerlijke rock song met progressieve invloeden, die in een gemiddeld tempo gespeeld wordt, gevolgd door "Vinny Gets Arrested", een schitterende swingende afwisselende rock song, met hardrock invloeden.
Verder volgen "The Devil", een verrukkelijke rustige blues song van zang en gitaar en "Wytches", een geweldige swingende rock song met hardrock invloeden, die enkele tempowisselingen bevat.

"Benthos" van Aboleth is een uitstekend afwisselend debuut album, dat vol met heerlijke songs en diverse stijlen muziek staat en ik kan elke liefhebber van rock en blues deze schijf ten zeerste aanraden.

* De muziek van deze band/artiest is ook regelmatig te beluisteren op maandagavond tussen 20.00 en 22.00 uur (Europese tijd) in het radio programma Carry's Music Machine via www.osuradio.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten