zondag 5 september 2021

Review: Kryptos - Force Of Danger (AFM Records, 2021) (Hardrock)

Kryptos uit Bangalore, India, werd in 1998 opgericht en bestaat uit: Vijit Singh - drums, Ganesh K - basgitaar, Nolan Lewis - zang en ritmegitaar en Rohit Chaturvedi - sologitaar.
De band bracht hun debuut album "Spiral Ascent" op 25 juni 2004 uit als CD via Clandestine Musick en deze werd gevolgd door: "The Ark Of Gemini" (13 juni 2008, CD, Old School Metal Records), "The Coils Of Apollyon" (21 september 2012, CD, AFM Records), "Burn Up The Night" (20 januari 2017, CD, AFM Records) en "Afterburner" (21 juni 2019, CD, LP in een beperkte oplage van 300 stuks op magenta vinyl, AFM Records).
Op 1 oktober 2021 verschijnt hun album "Force Of Danger", dat 8 nummers bevat en via AFM Records als CD, als LP in een  beperkte oplage van 500 stuks op doorzichtig vinyl en als LP in een beperkte oplage van 500 stuks op wit vinyl wordt uitgebracht.

Het album start met "Raging Steel", waarin Kryptos een geweldige snelle heavy metal song ten gehore brengt, die een terugkerend ritme heeft, lichte melodische invloeden bevat en swingt als een trein en wordt door gevolgd "Hot Wired", eveneens een uptempo rock song, die met hoge snelheid wordt gespeeld en een aanstekelijk ritme heeft, dat invloeden van de jaren 80 heavy metal bands bevat.
Daarna volgen "Dawnbreakers", een lekker in het gehoor klinkende song met een gemiddeld tempo en een terugkerend ritme, dat enkele tempowisselingen heeft, melodische invloeden bevat en aanzet tot dansen en "Thunderchild", waarin het tempo weer flink omhoog gaat en de band een heerlijke rock song speelt, die swingt.
In "Nighthawk" schotelt Kryptos me een opnieuw een swingende uptempo heavy metal song voor en in "Omega Point" krijg ik een nogmaals zo'n schitterende uptempo song te horen, die een aanstekelijk dansbaar terugkerend ritme heeft.
Verder volgen het titel nummer "Force Of Danger", een verrukkelijke jaren 80 gerelateerde song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme, dat beweging oproept (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en "Shadowmancer", een rock song met een gemiddeld tempo, waarin de band verder gaat met het maken van hun uitstekende muziek en ook dit is weer zo'n nummer, waarbij stil zitten geen optie is.

"Force Of Danger" van Kryptos is een puike plaat, die vol energieke heavy metal nummers staat en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook zeer aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten