maandag 14 april 2014

Review: Lords Of Thyme - Proud Maisre (Sunstone Records, 2014) (Folk)

The Lords Of Thyme uit het zuiden van de Engelse Midlanden, werden in 2013 door Joe Woolley, Tali Trow en Pat Kenneally opgericht en dit trio nam enkele songs op, waarna folk zangeres Michelle Griffiths uit Londen zich bij de band voegde.
Ook werd er meer materiaal geschreven en ging de band in deze formatie live optreden en maakte de single "Proud Maisre" / "If I Was A Bird".
Deze 7" single is in een beperkte oplage van 300 stuks zwaar zwart vinyl via het Sunstone Records label verschenen en werd gemixt door John Wood, die onder andere met Nick Drake, Fairport Convention en John Martyn werkte.

De A-kant "Proud Maisre" is een schitterende folk song, die in een rustig tempo gespeeld wordt, psychedelische invloeden bevat en me aan de muziek van Fairport Convention doet denken. (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
De achterkant van dit nummer heet "If I Was A Bird" en hierin hoor ik de band, in een gemiddeld tempo, een lekker in het gehoor klinkende pop song spelen.

Ik vind dat de single "Proud Maisre" van Lords Of Thyme twee uitstekende songs bevat, die folk liefhebbers zeker zullen waarderen.

https://soundcloud.com/the-lords-of-thyme/proud-maisre?utm_source=soundcloud&utm_campaign=share&utm_medium=email

Geen opmerkingen:

Een reactie posten