maandag 7 juli 2014

Review: Suzi Chunk & Groovy Uncle - Barefoot In The Car Park (State Records, 2014) (Beat)

Groovy Uncle en Suzi Chunk, die al eerder samen werkten, hebben een nieuwe single gemaakt, waarbij de A-kant "Barefoot In The Car Park" heet en deze werd begin van 2014 in de Ranscombe Studio's te Rochester opgenomen.
Onder de naam Groovy Uncle maakte Glenn Prangnell uit Chatham in 2009 zijn eerste solo single "Monkey Trousers" / "Now Your Pain Is Over", die in 2010 via State Records verscheen, met medewerking van Ian Snowball - drums en Paul Moss - bagitaar en zang.
Daarna volgde het debuut album "Play Something We Know" in 2011 en hier werkten diverse bevriende muzikanten aan mee, zoals Mole Brooks - drums, basgitaar en zang, Marty Ratcliffe - sologitaar, sitar en zang en Allan Crockford - basgitaar.
De eerste kennismaking met zangeres Suzi Chunk, die in Teeside geboren werd, maar eind jaren 90 naar Cardiff, Wales verhuisde, stamt uit 2007, toen Glenn haar op haar My Space pagina vond, maar het duurde tot 2012 voordat hun eerste samenwerkings-project startte via de single "Look Back And Laugh", een nummer dat door Glenn geschreven werd, waarna Suzi op haar debuut CD "Girl From The Neck Down” uit 2013 enkele songs van Glenn vertolkte, onder andere een nieuwe versie van "Got Any Mantras".

In het nummer "Barefoot in The Car Park" krijg ik een lekker swingende beat song te horen, waarbij op valt dat de stem van Suzi sterk op die van Dusty Springfield lijkt, zodat ik het idee krijg hier met een nog niet eerder uitgebrachte opname van Dusty te maken heb.(luister naar een gedeelte van dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
In combinatie met de geweldige muziek van Groovy Uncle zorgt dat voor een fantastisch nummer waar de vonken van af spatten en ik denk dat deze single zeker een hit kan worden, mits de radiostations het nummer op pikken natuurlijk.
Op de andere kant van de single schotelt Groovy Uncle me een uitstekende pop song in sixties stijl voor, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en licht psychedelisch klinkt.

Groovy Uncle en Suzi Chunk hebben een schitterende nieuwe single gemaakt met "Barefoot In The Car Park", waarbij het onmogelijk is om stil te blijven zitten  en deze schreeuwt er om om gekocht te worden en ik vind de single dan ook een aanrader voor elke muziek liefhebber.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten