maandag 15 september 2014

Review: Film - Eclipse (Inner Ear Records, 2014) (New Wave, Elektro)

Film werd in 2003 te Athene, Griekenland, opgericht door Dimitris Borsis - zang, keyboards en basgitaar, Manolis Zavitsanos - sologitaar en Kostas Borsis - drums.
De band maakt elektronische popmuziek in de stijl van de jaren 80 groepen en trad onder andere op met bands als The Cure, New Order, Iggy & The Stooges en The Flaming Lips en toerde recentelijk door Zwitserland, Slovenië, Spanje, Engeland en Nederland en speelde in belangrijke programma´s zoals SPOT (Denemarken), POPKOMM (Duitsland) en Iceland Airwaves (IJsland).
"Eclipse" is het vierde album van de band, die eerder "No Luggage" (2003) "Angel B" (2006) en "Persona" (2009), plus de singles "Alarm" (2007) en "Berlin" (2013) uit bracht.
Het album "Eclipse" is zowel als Vinyl uitgave (+bonus CD) als CD en digitale download verkrijgbaar en is door het Griekse Inner Ear Records label uitgebracht.

Het album bevat 9 nummers, waarvan de eerste "Ping Pong With Angels" op single is uitgebracht en in dit nummer hoor ik de band een swingende elektronische new wave song spelen, waarbij invloeden uit de jaren 80 sterk te horen zijn. (luister naar dit nummer via de soundcloud link onder de recensie)
Het volgende nummer is de titelsong "Eclipse", waarin ik de band een heerlijke dansbare new wave song hoor spelen, die gevolgd wordt door "The Gun & The Deer" en hierin schotelt de band me opnieuw een dansbare elektronische new wave song voor, waarmee Film de jaren 80 in mijn herinnering terug brengt.
In "L'Amour Imaginaire" krijg ik lekkere mix te horen van avant garde, new wave en elektronische muziek te horen en in "Produkt" laat de band me genieten van een schitterende mix van disco, new wave, elektro en avant garde, die in een vrij hoog tempo gespeeld wordt.
Daarna krijg ik "Coral"te horen en hierin hoor ik Film een uitstekende avant garde song te gehore brengen, gevolgd door "Star Wars", waarin ik ook nu weer getrakteerd wordt op een prima mix van new wave en elektro.
"Timelapse" is van hetzelfde laken een pak en swingt, waardoor het uitstekend dansbaar is, terwijl ik in het laatste nummer, "Waltz (Telescope)", een prachtige new wave song te horen krijg, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en enkele goede tempowisselingen bevat.

Film heeft met "Eclipse" een uitstekend album heeft gemaakt, dat vol staat met lekkere dansbare muziek en me even terug heeft gebracht naar de jaren 80 en ik vind dit dan ook een aanrader voor elke liefhebber van deze muzieksoort.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten