zondag 5 september 2021

Review: The Liberators - Waitin' (GMR Music, 2021) (Bluesrock)

The Liberators uit Maastricht, Nederland, werd in 1979 opgericht en bestaat sinds hun derde album uit: Lucas Vroemen – drums, keyboards, slaggitaar en zang, Frans Piepenbrock – sologitaar en zang, Ronald Roodbol – basgitaar en Stephan Hermsen – zang en mondharmonica.
De band bracht in 1982 hun debuut album "On Mission" via Polydor Records uit en deze werd gevolgd door "Let's Ball Tonight" (1989, Madagascar Records), "The Liberators" (LP, CD, 1991, Madagascar / Boudisque), "Troubled Mind" (CD, 15 maart 2020, Eigen Beheer) en op 18 juni 2021 verscheen hun album "Waitin'" via GMR Records als CD.

Het album, dat 9 nummers bevat, begint met het titel nummer "Waitin'", waarin The Liberators een lekker in het gehoor klinkende bluesrock song in een gemiddeld tempo  speelt, die diverse tempowisselingen heeft (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie) en gevolgd wordt door "Lonely Nights", een uitstekende dansbare song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme.
Daarna volgen "Can't Wait Another Day", een prima rock song met invloeden van bluesrock, een dansbaar ritme en tempowisselingen, "Cry Like A Wolf", een mix in een gemiddeld tempo van bluesrock en soul, die aanzet tot dansen en "Fooling Around", eveneens een swingende dansbare song met soul invloeden.
In "Money Talks" schotelt The Liberators me een uptempo mix van funk en bluesrock met subtiele tempowisselingen voor, waarbij stil zitten geen optie is en in "Clash" krijg ik een opnieuw zo'n puike uptempo rock song te horen, die een dansbaar ritme heeft.
Verder volgen "Look For More", een aanstekelijke swingende bluesrock song met een gemiddeld tempo, dat iets over de helft van het nummer langzamer wordt, om na korte tijd weer verder te gaan in het begin tempo en "Wrong Distraction" en hierin vervolgt de band het spelen van hun aanstekelijke bluesrock songs, die dansbare ritmes hebben.

"Waitin'" van The Liberators is een heerlijke CD, die vol staat met aanstekelijke dansbare bluesrock songs, waar ik erg van genoten heb en ik kan liefhebbers van dit genre deze schijf dan ook van harte aanbevelen.
Geen opmerkingen:

Een reactie posten