maandag 27 december 2021

Review: Echotide - Into The Half Light! (Bird's Robe Records, 2022) (Post-Rock)

Echotide uit Brisbane, Australië bestaat uit: Michael Gagen - keyboards, solo- en basgitaar, Matthew Martin - piano, keyboards en samples en Samuel Mead - drums, percussie en tabla.
De band bracht hun debuut album "As Our Floodlights Gave Way To Dawn" op 21 oktober 2012 uit als CD, die gestoken is in een LP hoes en als digitale download en op 29 oktober 2017 verscheen hun album "Into The Half Light" als CD, gestoken in een LP hoes, als CD in een zeer beperkte oplage van 20 stuks, gestoken in een LP hoes en voorzien van handtekeningen en als digitale download.
"Into The Half Light", dat 7 nummers bevat, verschijnt op 21 januari 2022 als deel van het 10e bestaan van Bird's Robe Records opnieuw via dit label op CD en als digitale download.

Het album start met het titel nummer "Into The Half Light", waarin Echotide een prachtig rustig nummer met ambient invloeden, dat na enkele minuten meer snelheid krijgt, om enkele minuten later terug te keren in het rustige tempo en dan nogmaals te versnellen en een melodisch ritme te krijgen.
Daarna volgen "Another Road", een schitterend melodisch nummer met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk dansbaar ritme en het op single verschenen "Her Back To The Sun", een uitstekend post-rock nummer met een gemiddeld tempo en enkele subtiele tempowisselingen.
In "Cracks In The Walls Of A Temporary Home" zet Echotide me opnieuw zo'n heerlijk post-rock nummer voor, dat rustig begint en halverwege iets meer snelheid krijgt en tempowisselingen bevat en in "Illumina" krijg ik opnieuw zo'n prima rustig melodisch nummer te horen, waarbij de muziek rust uitstraalt.
Verder hoor ik "New Beacons Cast To Old Horizons", een fantastisch stuk muziek, dat vanuit de verte in een rustig tempo begint en na enkele minuten aanzwelt, meer snelheid krijgt en bombastisch wordt, om tegen het einde weer rustig te worden en in de verte te verdwijnen, waarna "No Such Thing As Monsters" volgt en hierin speelt de band nogmaals een verrukkelijk rustgevend nummer in een niet al te hoog tempo, dat een aanstekelijk terugkerend ritme heeft.

"Into The Half Light!" van Echotide is een geweldige CD met prachtige rustige post-rock nummers, die invloeden van ambient hebben, waar ik van begin tot einde van genoten heb en ik kan deze schijf dan ook aanraden aan elke liefhebber van deze muzieksoorten.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten