zondag 5 december 2021

Review: Gin Lady - Camping With Bodhi (Kozmik Artifactz Records, 2021) (Rock)

Na 3 succesvolle albums te hebben gemaakt, stopte de Zweedse progressieve hardrock band Black Bonzo ermee.
Uit de resten van de band ontstond begin 2011 een nieuwe band, genaamd Gin Lady en deze bestaat uit: Joakim Karlsson - sologitaar en zang, Anthon Johansson - basgitaar en zang, Fredrik Normark - drums, Klas Holmgren - Hammond B3 orgel, piano, mellotron en zang en Magnus Kärnebro - zang.
Ze sloten een platen deal met het Transubstans Records label en in april 2012 werd hun debuut CD "Gin Lady" uitgebracht met daarop 9 nummers en deze heeft in mei 2013 een opvolger gekregen door de 2CD "Mother's Ruin", waarop 17 songs staan en vervolgens verschenen "Call The Nation" (Kozmik Artifactz Records, beperkte oplage gekleurd vinyl LP en digitale download, 5 januari 2016), "Electric Earth" (Kozmik Artifactz Records, LP en digitale download, 15 september 2017) en "Tall Sun Crooked Moon" Kozmik Artifactz Records, LP en digitale download, 23 mei 2019).
Op 10 december 2021 verscheen het album "Camping With Bodhi" via Kozmik Artifactz Records als LP in een beperkte oplage van 300 stuks op 180 gram roze vinyl en als LP in een beperkte oplage van 200 stuks op 180 gram rood/paars/wit/blauw marmerkleurig vinyl. 

Het album, dat 9 nummers bevat, start met "Underground", waarin Gin Lady een geweldige licht psychedelische song met een gemiddeld tempo ten gehore brengt, die een terugkerend ritme heeft en aanzet tot dansen en dit nummer wordt gevolgd door "For Everyone", een prachtige pop song met een aanstekelijk ritme, die enigszins commercieel klinkt.
Daarna volgen "Haven't Seen You Lately", een heerlijke dansbare uptempo rock song met een aanstekelijk ritme en een hoog meezing gehalte (luister naar dit nummer via de youtube link onder de recensie), "Fields Of Joy", een uitstekende swingende uptempo rock song, die aanzet tot dansen en "I love You Babe", een lekker in het gehoor klinkende dansbare uptempo rock song.
In "Soldier On" zet Gin Lady me opnieuw zo'n prima dansbare uptempo song voor en in "Freedom Rider" krijg ik nogmaals een aanstekelijke swingende rock song te horen.
Verder volgen "Celebration Blues", een geweldige swingende song met lichte invloeden van de muziek van The Allman Brothers Band en rock & roll en subtiele tempowisselingen en "We Are Free Now!", een uptempo song met een dansbaar ritme, die swingt.

"Camping With Bodhi" van Gin Lady is een puike plaat, die vol dansbare rock nummers staat, waarbij stil zitten niet aan de orde is en ik raad iedere rock liefhebber dan ook aan eens naar deze schijf te gaan luisteren.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten