zondag 7 januari 2024

Review: Minerall - Bügeln (Sulatron Records, 2024) (Progressief)

Minerall uit Duitsland werd eind februari 2023 als collectief opgericht, waarbij de band 2 dagen in Studio Buffbergen te Hanover van Yannick Aderb jamde en bestaat uit: Tommy (Kombynat Robotron, Earthbong) - drums, Dave Schmidt (Sula Bassana, Zone Six, Interkosmos, ex-Electric Moon etc.)- basgitaar, fx en synthesizer en Marcel (Speck) - sologitaar, fx en space echo.
Op 26 januari 2024 verschijnt het debuut album van de band via Sulatron Records als LP in een beperkte oplage van 500 stuks op gerecycled 180 gram vinyl, plus download code en bevat 2 lange nummers.

Op kant A staat "Bügeln"/"Unerforscht", waarin Minerall een schitterend progressief nummer in een gemiddeld tempo ten gehore brengt, dat ruimtelijke, krautrock en fuzz invloeden bevat, een terugkerend ritme heeft en swingt als een trein, om halverwege te veranderen in een langzaam stuk psychedelische muziek.
In "Sachebene" laat de band me genieten van een geweldig progeressief nummer met een niet al te hoog tempo en een terugkerend ritme, dat invloeden van fuzz bevat en een licht hypnotiserende werking heeft en op driekwart van het nummer iets meer snelheid krijgt en psychedelisch eindigt.

"Bügeln" van Minerall bevat 2 fantastische progressieve nummers, waarmee de band me van begin tot eind in de ban van hun meesterlijke muziek heeft gehouden en ik raad elke liefhebber van dit genre, maar ook van psychedelische muziek, deze schijf dan ook zeer aan.(luister naar de teaser van dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten