maandag 15 januari 2024

Review: The Mosquitos - In The Shadows (Area Pirata Records, 2023) (Jaren 60 / Pop)

The Mosquitos uit Long Island, New York, Amerika bestond uit: Iain Morrison - basgitaar en zang, Steven Prisco - sologitaar en zang, Vance Brescia - zang en ritme gitaar, Tony Millions - keyboards en ritme gitaar en Mitch Towse - drums.
De band bracht in 1984 hun debuut cassette "Untitled - Demos - 1983" in eigen beheer uit en deze werd gevolgd door "Untitled - Demos" (cassette 1984, eigen beheer), 
"That Was Then, This Is Now!" (12" EP, Valhalla Recording, 1985), "This Then Are The Mosquitos!" (2xCD-r, Kool Kat Musik, 19 mei 2023) en "In The Shadows", die 15 december 2023 als LP in een beperkte oplage van 300 stuks via Area Pirata Records verscheen.

Het album, dat 14 nummers bevat, begint met "You Don't Give A Hang (About Me)", waarin The Mosquitos een swingende uptempo song speelt, die een aanstekelijk vrolijk ritme heeft, dat aanzet tot dansen en dit nummer wordt gevolgd door "Don't Know Why", een fantastische jaren 60 gerelateerde beat song met een gemiddeld tempo, een aanstekelijk ritme, dat uitnodigt om mee te zingen en Britse invloeden en "Quit It", een geweldige uptempo beat song met invloeden van de muziek van The Hollies, die swingt als een trein.
Daarna volgen "Darn Well", een lekker in het gehoor klinkende swingende uptempo song met rock & roll en beat invloeden, "I'm So Ashamed", een heerlijke uptempo song met jaren 60 invloeden, "Face Up To It", een uptempo song met een aanstekelijk dansbaar ritme en "Ain't Necessarily", een verrukkelijke langzame song, die aanzet tot schuifelen en een hoog meezing gehalte heeft.
In "I Apologize" zet The Mosquitos me een dansbare pop song met een gemiddeld tempo voor, die orkestrale begeleiding heeft, in "Change" krijg ik een vrij zoete song te horen, die in een niet al te hoog tempo gespeeld wordt en in "I Know A Secret" laat de band me genieten van een uptempo jaren 60 gerelateerde beat song, die swingt en een aanstekelijk dansbaar ritme heeft.
Dan volgen "That Was Then, This Is Now", dat een top 20 hit voor The Monkees in 1986 was en hierin speelt de band een uitstekende pop song met een gemiddeld tempo en een aanstekelijk ritme en "Put Your Foot Down", een swingende uptempo song met jaren 60 invloeden, die een dansbaar ritme en licht psychedelische invloeden heeft.
Verder hoor ik "If I'm Lucky", een mooie song met een gemiddeld tempo, die beweging oproept en "Do You Want To Hurt Me?", een puike uptempo pop song met een aanstekelijk dansbaar ritme, waarbij stil zitten niet aan de orde is.

"In The Shadows" van The Mosquitos staat vol heerlijke nummers, die invloeden van de jaren 60 hebben en ik heb hier dan ook zeer van genoten, waardoor ik iedere liefhebber van dit genre en de betere pop deze schijf van harte kan aanraden.(luister naar dit album via de bandcamp link onder de recensie)
Geen opmerkingen:

Een reactie posten